Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és civil szervezeteket a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

ugytudjuk.hu 2023-12-08 17:44:16
„Eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek” – áll a posztban.

Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és 2024-es választásban érdekelt civil szervezeteket Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnöke és polgármesterjelöltje, aki egyben lapunk győri főunkatársa – derült ki egy Győr összefog csoportban publikált Facebook-posztból. A civil szervezet jelöltjének támogatását az ellenzéki pártok közül eddig az LMP és Momentum jelentette be.

„Azt gondolom, hogy a várost erkölcsi csődbe vivő Borkai komolytalan bejelentkezése nélkül is a győzelem esélyével indultunk el a városra gazdasági csődöt hozó, polgármesterként igazi kóklerként viselkedő Dézsi Csaba András ellenében. A két fideszes jelölt indulása azonban történelmi lehetőséget ad arra, hogy a város irányítását a győriek átadják olyan jelölteknek, akik tiszta szívvel tudják őket képviselni”

– írta a posztban Pintér Bence arról, hogy miért kezdeményezte az egyeztetést.

A polgármesterjelölt kifejtette: bár a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület már eddig is tárgyalt több szervezettel és párttal, és volt, akivel meg is egyeztek, most úgy gondolják,

„eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek: összeegyeztessék céljukat, programjukat és stratégiájukat.”

A posztból kiderült, hogy a legtöbb szervezettől már kaptak választ, és tulajdonképpen már csak a Demokratikus Koalíció válaszára várnak. „Reméljük, hogy ők is csatlakoznak a változást akaró koalícióhoz, és eljönnek az egyeztetésre” – zárta a posztot Pintér Bence. A Tiszta Szívvel a Városért eddig a marcalvárosi körzetben egyéni képviselőként is versenybe szálló Pintéren kívül nádorvárosi jelöltjét, Kósa Rolandot; illetve szabadhegyi jelöltjét, Rosinger Timeát mutatta be. A belvárosi, révfalu, vízivárosi városrészek egy-egy részét lefedő körzetben Hargitai István indul az egyesület színeiben.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.