A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület élén Pintér Bence is elindul a győri polgármesteri címért

Csarnó Ákos 2023-09-06 16:18:05
Mind a tizenhat körzetben jelöltet állít az egyesület.

Lapunk újságírója, Pintér Bence vezetésével 2024-ben új erő indul az önkormányzati választáson Győrben, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület.

Az egyesületnek az általuk küldött közlemény szerint az a célja, hogy rendbe rakja Győrt. A Tiszta Szívvel a Városért egyesület szerint 2024-ben véget kell vetni annak a Dézsi-Borkai korszaknak Győrben, amiben a városvezetés 930 ezer forintot költött havonta a polgármester luxus Audijára, de spórolásra hivatkozva megvonta a ruhapénz-támogatást az óvónőktől. Az egyesület szerint ebből a luxusautó-botrányból is látszik, hogy a milliomosokból álló városvezetés és a közgyűlésbe választott képviselők többségének luxusélete elszakadt a győri polgárok valóságától. A TSZV egyesület célja, hogy a győriek mindennapjait befolyásoló döntéseket olyan emberek hozzák a városban vezetőként, akik nem a budapesti kormányt, a saját zsebüket és az egójukat képviselik, hanem a győriek érdekeit.

Az egyesület polgármesterjelöltje a Tiszta Szívvel a Városért elnöke, Pintér Bence, aki eddig újságíróként szolgálta a győriek közösségét. A 24.hu-nak adott interjúban elmondta:

„Egy olyan, viszonylag tehetős városban, mint Győr, fontos, hogy minőségi, igazságos szociális ellátórendszer, minőségi óvoda- és bölcsődehálózat működjön, illetve emellett pénzt fektessünk a zöld átállásba, a fenntartható városi működésbe. Ugyanígy azt gondolom, hogy jobban ki kell nyitni a szociális bérlakások rendszerét, és segíteni kell a rászorulóknak; az üzlethelyiségnek használható többi önkormányzati tulajdon esetében pedig kitalálni, hogy hogyan tudjuk azzal legjobban segíteni a helyi vállalkozókat.”

Az indulását bejelentő videóban pedig Pintér azt is kifejtette:

„A Tiszta Szívvel a Városért egyesület célja, hogy rendbe rakjuk Győrt. Hogy a megvalósíthatatlan gigaberuházások tervezgetése helyett arra költsük a győriek közös pénzét, hogy a város rendesen, tisztességesen, átláthatóan működjön. Hogy mindig előrébb való legyen például az, hogy eleget fizessünk az óvónőinknek, minthogy a polgármester luxusautóval járhasson. Hogy ne épülhessen fel úgy bármilyen ipari terület a város határában, hogy arról ne kérnék ki a győriek véleményét.”

A várost anyagi csődbe vezető Dézsi Csaba András vagy a várost morális csődbe döntő Borkai Zsolt újraválasztásával tovább folytatódna a két fideszes politikus háborúja, amivel senki sem jár jól. A TSZV egyesület a következő hetekben fogja bemutatni részletes programját, amiben elsősorban a legégetőbb kérdésekre keresik a választ: a közlekedési problémákra, az óvónőhiányra, az utak állapotára, a város tisztaságára, a városüzemeltető cég rendberakására és az elharapózó korrupcióra fogunk koncentrálni. Az egyesület képviselő-jelöltjeit is a következő hetekben ismerheti majd meg a győri közönség.

Szólj hozzá!

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.