A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület élén Pintér Bence is elindul a győri polgármesteri címért

Csarnó Ákos 2023-09-06 16:18:05
Mind a tizenhat körzetben jelöltet állít az egyesület.

Lapunk újságírója, Pintér Bence vezetésével 2024-ben új erő indul az önkormányzati választáson Győrben, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület.

Az egyesületnek az általuk küldött közlemény szerint az a célja, hogy rendbe rakja Győrt. A Tiszta Szívvel a Városért egyesület szerint 2024-ben véget kell vetni annak a Dézsi-Borkai korszaknak Győrben, amiben a városvezetés 930 ezer forintot költött havonta a polgármester luxus Audijára, de spórolásra hivatkozva megvonta a ruhapénz-támogatást az óvónőktől. Az egyesület szerint ebből a luxusautó-botrányból is látszik, hogy a milliomosokból álló városvezetés és a közgyűlésbe választott képviselők többségének luxusélete elszakadt a győri polgárok valóságától. A TSZV egyesület célja, hogy a győriek mindennapjait befolyásoló döntéseket olyan emberek hozzák a városban vezetőként, akik nem a budapesti kormányt, a saját zsebüket és az egójukat képviselik, hanem a győriek érdekeit.

Az egyesület polgármesterjelöltje a Tiszta Szívvel a Városért elnöke, Pintér Bence, aki eddig újságíróként szolgálta a győriek közösségét. A 24.hu-nak adott interjúban elmondta:

„Egy olyan, viszonylag tehetős városban, mint Győr, fontos, hogy minőségi, igazságos szociális ellátórendszer, minőségi óvoda- és bölcsődehálózat működjön, illetve emellett pénzt fektessünk a zöld átállásba, a fenntartható városi működésbe. Ugyanígy azt gondolom, hogy jobban ki kell nyitni a szociális bérlakások rendszerét, és segíteni kell a rászorulóknak; az üzlethelyiségnek használható többi önkormányzati tulajdon esetében pedig kitalálni, hogy hogyan tudjuk azzal legjobban segíteni a helyi vállalkozókat.”

Az indulását bejelentő videóban pedig Pintér azt is kifejtette:

„A Tiszta Szívvel a Városért egyesület célja, hogy rendbe rakjuk Győrt. Hogy a megvalósíthatatlan gigaberuházások tervezgetése helyett arra költsük a győriek közös pénzét, hogy a város rendesen, tisztességesen, átláthatóan működjön. Hogy mindig előrébb való legyen például az, hogy eleget fizessünk az óvónőinknek, minthogy a polgármester luxusautóval járhasson. Hogy ne épülhessen fel úgy bármilyen ipari terület a város határában, hogy arról ne kérnék ki a győriek véleményét.”

A várost anyagi csődbe vezető Dézsi Csaba András vagy a várost morális csődbe döntő Borkai Zsolt újraválasztásával tovább folytatódna a két fideszes politikus háborúja, amivel senki sem jár jól. A TSZV egyesület a következő hetekben fogja bemutatni részletes programját, amiben elsősorban a legégetőbb kérdésekre keresik a választ: a közlekedési problémákra, az óvónőhiányra, az utak állapotára, a város tisztaságára, a városüzemeltető cég rendberakására és az elharapózó korrupcióra fogunk koncentrálni. Az egyesület képviselő-jelöltjeit is a következő hetekben ismerheti majd meg a győri közönség.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.