Ha az illetékes bizottság is elfogadja, akkor december 15-től korlátozzák a parkolást Szombathelyen a Derkovits-lakótelep egy részén

Farkas Bazsi 2023-11-23 07:59:28
3 és fél tonnás gépjárművel este nem lehetne behajtani az érintett területre.

Az Ugytudjuk.hu többször is foglalkozott már azzal a kezdeményezéssel, ami korlátozná a szombathelyi Derkovits-lakótelep egy részén a parkolást. 

Az ötletet Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő elsőként a szeptemberi közgyűlésen vetette fel. 

A Rohonci 62-64-nél, a Bem 31-nél 14 új parkoló kerül hamarosan kialakításra. Azonban az a helyzet, hogy ha az összes létező zöldfelületet beépítenénk, az is kevés lenne az autóknak a Derkovitson. Valamilyen bölcs megoldást kellene találni, még ha az konfliktusokkal is jár. Felmerült a tehergépkocsik kitiltása, amit meg kell vizsgálni. Én magam is tudok olyan esetről, amikor a családi autó mellett, a család egyik tagjának ott áll a vállalati autója. Nyilván a lakótelep nem arra van kitalálva, hogy céges gépjárműveket is ott tároljanak - kezdte a képviselő.

Czeglédy így folytatta: A másik pedig, hogy családonként 2-3 gépjármű is van. Az tudatosítani kellene a családokban, hogy az nem megy, hogy egyik nap még panaszkodunk a parkoló hiányra, a másik nap pedig megvásároljuk a harmadik autót, hiszen a gyerek érettségiéhez autót ígértek. Én javaslom annak a megfontolását, hogy határozzuk meg, hogy háztartásonként kettőnél többel nem lehet parkolni a lakótelepen. Teszem hozzá, hogy sok tulajdonos kiadja a lakását, és az ő plusz még a bérlők autója is ott áll a parkolóban. 

Az én fejemben az a megoldás létezik, hogy este 7 és reggel 7 óra között csak az előzetesen regisztrált, adott háztartáshoz maximum két gépjárművel lehessen parkolni. 

A közel két hónappal ezelőtti ötletet aztán tovább finomították, a képviselő legutóbbi Facebook-posztja szerint pedig december 15-én életbe is léphet a szabályozás, az alábbi előterjesztés alapján:

“a Bartók B. krt. 40., a Rohonci út, Perintparti sétány által határolt területre, a lakó-pihenő övezet kezdete jelzőtáblákra kerüljön elhelyezésre a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos jelzőtábla, alatta pedig 19,00-08,00 óra közötti időtartamra vonatkozó kiegészítő jelzőtábla”

Az előterjesztést november 28-án, kedden tárgyalja meg a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.