Helyreigazítás

Pintér Bence 2023-10-30 15:26:35
Nem igaz, hogy nem ülésezett nyáron a győri közgyűlés.

2023. szeptember 25. napján az ugytudjuk.hu oldalon megjelent, „KÖZEL ÖTMILLIÁRD FORINTOT KÖLTÖTT NYÁRON GYŐR ÖNKORMÁNYZATA SZENTIVÁNI FÖLDEK FELVÁSÁRLÁSÁRA” című, Pintér Bence szerző által írt cikkben tévesen tájékoztattuk olvasóinkat az alábbiakról:

1. Valótlanul állítottuk, hogy egész nyáron nem ülésezett a testület, hiszen 2023. június 27-én Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlést tartott.

2. Valótlanul állítottuk a cikkben, hogy „idén nyáron azonban – miközben Pollreisz Balázs népszavazási kérdést adott le a kisajátítások leállítása kapcsán –, hirtelen megemelték az ajánlatot”, ugyanis az Önkormányzat már 2023. májusában megküldte a tulajdonosoknak az ajánlatot a 2023. május 8. napján kelt igazságügyi termőföld-értékbecslő, mezőgazdasági kárbecslési szakértő igazságügyi szakvéleménye alapján.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen felől még két helyen kért helyreigazítást, amelynek azonban nem tudunk helyt adni.

Azt kérték, ismerjük el, hogy helytelenül állítottuk a cikkben, hogy „Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott 2022-ben az Ipari Park bővítésére”, mivel szerintük „az Önkormányzat nem kölcsönt, hanem támogatást kapott Magyarország Kormányától.”

Azóta írunk az ügyben támogatás helyett kölcsönről, mióta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) győri polgármester maga is így hivatkozott a 10 milliárd forintos összegre 2022. augusztusi posztjában. Azt írta akkor: „Az ipari park fejlesztésére sikerült 10 milliárd forint állami kölcsönt kapnunk, amit a telek eladás után annak ütemében kell majd visszafizetnünk.” Feltételezzük, hogy a polgármester helyesen ítélte meg a támogatás formáját, amikor maga is kölcsönről írt, és az elmúlt több mint egy évben egyszer jelezte senki a polgármester és az önkormányzat felől, hogy tévedett volna a polgármester, a poszt a mai napig ezzel a szöveggel szerepel a Facebookon.

Ezen felül azt sérelmezi a helyreigazítás, hogy azt írtuk: az önkormányzat Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akar adni a földterületnek, ami a helyreigazítás érvelése alapján azért nem igaz, mert „nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata akarja adni a GIPZ besorolást”, hanem „a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelet 6/ZS §-a rendelkezett a terület jelentős mértékű zavaró hatású ipari területté nyilvánításáról”.

A valóság azonban egyrészt az, hogy a szóban forgó szövegrész nem specifikálja azt, hogy a kormányra, vagy az önkormányzatra gondolunk; ezen felül a győri önkormányzat tavaly partnerségi egyeztetést indított a Győri Építési Szabályzat és a Győri Szabályozási Terv módosításáról, amelynek kifejezetten az volt a célja, hogy a szóban forgó szentiváni területet az önkormányzat végül átminősíthesse Gipz övezetté. Röviden szólva tehát nem tudjuk elfogadni azt az álláspontot, hogy „nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata akarja adni a GIPZ besorolást”, hiszen tavaly óta folyamatban volt egy eljárás, ami éppen ezt célozta.

Nyitóképünk illusztráció.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.