Helyreigazítás

Pintér Bence 2023-10-30 15:26:35
Nem igaz, hogy nem ülésezett nyáron a győri közgyűlés.

2023. szeptember 25. napján az ugytudjuk.hu oldalon megjelent, „KÖZEL ÖTMILLIÁRD FORINTOT KÖLTÖTT NYÁRON GYŐR ÖNKORMÁNYZATA SZENTIVÁNI FÖLDEK FELVÁSÁRLÁSÁRA” című, Pintér Bence szerző által írt cikkben tévesen tájékoztattuk olvasóinkat az alábbiakról:

1. Valótlanul állítottuk, hogy egész nyáron nem ülésezett a testület, hiszen 2023. június 27-én Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlést tartott.

2. Valótlanul állítottuk a cikkben, hogy „idén nyáron azonban – miközben Pollreisz Balázs népszavazási kérdést adott le a kisajátítások leállítása kapcsán –, hirtelen megemelték az ajánlatot”, ugyanis az Önkormányzat már 2023. májusában megküldte a tulajdonosoknak az ajánlatot a 2023. május 8. napján kelt igazságügyi termőföld-értékbecslő, mezőgazdasági kárbecslési szakértő igazságügyi szakvéleménye alapján.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen felől még két helyen kért helyreigazítást, amelynek azonban nem tudunk helyt adni.

Azt kérték, ismerjük el, hogy helytelenül állítottuk a cikkben, hogy „Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott 2022-ben az Ipari Park bővítésére”, mivel szerintük „az Önkormányzat nem kölcsönt, hanem támogatást kapott Magyarország Kormányától.”

Azóta írunk az ügyben támogatás helyett kölcsönről, mióta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) győri polgármester maga is így hivatkozott a 10 milliárd forintos összegre 2022. augusztusi posztjában. Azt írta akkor: „Az ipari park fejlesztésére sikerült 10 milliárd forint állami kölcsönt kapnunk, amit a telek eladás után annak ütemében kell majd visszafizetnünk.” Feltételezzük, hogy a polgármester helyesen ítélte meg a támogatás formáját, amikor maga is kölcsönről írt, és az elmúlt több mint egy évben egyszer jelezte senki a polgármester és az önkormányzat felől, hogy tévedett volna a polgármester, a poszt a mai napig ezzel a szöveggel szerepel a Facebookon.

Ezen felül azt sérelmezi a helyreigazítás, hogy azt írtuk: az önkormányzat Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akar adni a földterületnek, ami a helyreigazítás érvelése alapján azért nem igaz, mert „nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata akarja adni a GIPZ besorolást”, hanem „a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelet 6/ZS §-a rendelkezett a terület jelentős mértékű zavaró hatású ipari területté nyilvánításáról”.

A valóság azonban egyrészt az, hogy a szóban forgó szövegrész nem specifikálja azt, hogy a kormányra, vagy az önkormányzatra gondolunk; ezen felül a győri önkormányzat tavaly partnerségi egyeztetést indított a Győri Építési Szabályzat és a Győri Szabályozási Terv módosításáról, amelynek kifejezetten az volt a célja, hogy a szóban forgó szentiváni területet az önkormányzat végül átminősíthesse Gipz övezetté. Röviden szólva tehát nem tudjuk elfogadni azt az álláspontot, hogy „nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata akarja adni a GIPZ besorolást”, hiszen tavaly óta folyamatban volt egy eljárás, ami éppen ezt célozta.

Nyitóképünk illusztráció.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.