Viszi az állam a szombathelyi orvosi ügyeletet is

Farkas Bazsi 2023-10-25 10:43:00
December 1-től a 11 Huszár útról a Markusovszky kórházba költöznek át az ügyeletes orvosok.

Ezt jegyzőkönyvbe mondom, hogy nem örülök neki, hogy orvosi ügyelet átköltözik a Markusvoszky Kórházba - monda Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki hozzátette, hogy ő maga is a családja miatt igénybevette a 11-es Huszár úton kialakított ügyeletes orvosi rendelőt és teljes mértékben meg volt vele elégedve.

Ez azért is nagy elismerése a mostani városvezetésnek, mert amikor korábban a szombathelyi önkormányzat felmondta a mentőkkel az ügyelet ellátási szerződést és saját kezébe vette az ágazatot, akkor éppen a fideszes képviselők riogattak azzal, hogy az új modell nem lesz működőképes. 2021. január 1-én kezdte meg működését a 11-es Huszár úton az ügyelet, azóta pedig felmérések bizonyítják és még Horváth képviselő is elismerte, hogy az ügyelet jól teljesített.

Ma tartották Szombathelyen a Gazdasági és Jogi Bizottság soron következő rendes ülését. Itt első napirendi pont volt az ügyelet ügye. Mint ismert egy kormánydöntés értelmében 2023. január 1-től ismét az Országos Mentőszolgálathoz került az ország összes ügyelete, így a szombathelyi is. Az átállás fokozatos volt.

Most értünk el oda, hogy december 1-vel a szombathelyi rendszert is - a megszokott helyi orvosokkal -, demár a mentők működtetik. 

Az előterjesztéshez csatolt email szerint egészen október 21-ig élt az a forgatókönyv, ami szerint ugyan az üzemeltetés változik, de a helyszín marad.

A friss fejlemény szerint azonban magát az ügyelet helyszínét is meg fogják változtatni és beviszik azt a kórház területére.

Ez azért is érdekes, mivel az önkormányzat közel 100 millió forintot költött korábban arra az épületre, ahol most az ügyelet van, és amit egyébként ingyenesen adott volna használata a város az OMSZ-nak.

Nem csak a józan ész, de a szakmai érdek is azt diktálta, hogy az ügyelet maradjon a helyén. Ezt Budapesten, a helyiek megkerülésével felülírták - összegzett László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester. 

Ma a bizottsági tagok arról szavaztak volna, hogy jóváhagyják az ingyenes használatot és bár az új döntéssel a voksolás okafogyottá vált, gesztusból még is megették.

Az önkormányzatnak egyébként ebben az ügyben nincsen döntési lehetősége, a kormány akarata ugyanis egyértelmű, át kell adni az ügyeletet és pont. 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.