Jövő héten indul a szombathelyi Rumi Rajki István utca felújítása

Farkas Bazsi 2023-10-12 10:57:55
A körzet képviselője nem tudta egyedül megoldani ezt a feladatot, a városvezetés nyúlt a hóna alá.

Szombathely városvezetésének döntése értelmében megújul Kámonban a Rumi Rajki István utca első szakasza, a felújításhoz kapcsolódóan az MVM Égáz-Dégáz Földhálózati Zrt. gázvezeték rekonstrukciós munkálatokat végez 2023. október 16. reggel 8 órától a Rumi Rajki István utca 1-5. közötti szakaszon. A munkák idején a Szent Imre herceg útjától egyirányúsítják a Rumi Rajki István utcát a Benczúr Gyula utcáig, előreláthatóan 2023. október 28-ig.

Az érintett lakók, valamint a Benczúr óvoda és a Gothard iskola tájékoztatása már megtörtént a gázrekonstrukcióról, az ingatlanok gázátkötésének időpontjáról pedig a szolgáltató ad külön értesítést.

A gázrekonstrukció végeztét követően a kivitelező megkezdi az útszakasz aszfaltozási munkálatait, melynek részleteiről újabb tájékoztatást ad önkormányzatunk - írja a szombathelyi önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

„Gyámság” alá került Horváth Gábor - írtuk még júniusban. Röviden annyi történt, hogy a Kámon-Herény városrész fideszes önkormányzati képviselője nem egyszer szólalt fel az ügyben, hogy milyen rossz állapotban vannak körzet útjai. Különösen a Rumi Rajki István, a Benczúr, a Nefelejcs, a Vadrózsa utcák. 

Horváth ugyan folyamatosan beszélt a problémáról, ám a mostani ciklusban egyetlen alkalommal sem tett javaslatot a költségvetés módosítására, ami ugye elengedhetetlen annak érdekében, hogy legyen forrás a felújításra.

Ahogy azt korábban írtuk, Horváth a költségvetés módosítási javaslat kidolgozásának kemény munkája helyett inkább aláírásgyűjtésbe kezdett. Ez mindig egy látványos, és hangzatos politikai eszköz. Át is adott Nemény polgármesternek 160 szignót. Ez egyébként kicsit a polgárok megtévesztése is, hiszen ha nincs a képviselő javaslata alapján pénz elkülönítve akkor bármennyi aláírás is gyűljön össze érdemben nem fog történni semmi.

Ha Önnek ennyi baja van velünk, akkor miért szavazta meg a város költségvetését legutóbb? Amiben pontosan megvan, hogy mire költünk, mire nem. Ezek az utcák ilyen módon nem voltak benne, Ön meg mégis megszavazta. Azaz egyetértett velünk, hogy a mi közös pénzünket mire költsük. Nem támogatta azt külön, hogy az Ön körzetére fordítsuk. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek rengeteg fajta terület van, amin dolgozik, és vannak, akik igen komolyan veszik a munkájukat, és el is érik az eredményt, és van, aki nem. Én úgy látom, hogy Ön az utóbbi kategóriába tartozik - mondta akkor Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester.

Úgy látom, hogy segítségre van szüksége, ezért ki fogom jelölni László Győző alpolgármester urat, hogy ő járja körbe ezt a témát, ennek az útfelújításnak a kapcsán tegyen nekem javaslatot ezzel kapcsolatban, és majd meglátjuk, hogy ő el tudja-e ezt intézni vagy sem. Ha mindez sikerül, akkor valószínűleg tényleg Önt, mint képviselőt fogják minősíteni a lakók - bízta végül rá így Nemény az útfelújítás ügyét László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármesterre. 

Úgy látszik, hogy ami közel 4 év alatt nem sikerült Horváth Gábornak, az alig 3 hónap alatt sikerült László Győzőnek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is