„Gyámság” alá került Horváth Gábor 

Farkas Bazsi 2023-06-20 11:12:00
A szombathelyi önkormányzati képviselő nem tudott megoldani egy útfelújítást, így László Győző, alpolgármestert jelölték ki mellé segítségnek.

Ramaty állapotban vannak a Benczúr óvoda és a Gothard iskola környéki utcák - hívta fel a figyelmet a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen Horváth Gábor (Éljen Szombathely!) a körzet önkormányzati képviselője.

A politikus felszólalásában kitért arra, hogy a Rumi Rajki István, a Benczúr, a Nefelejcs, a Vadrózsa utcák lassan 40 éve nem lettek felújítva. Ennek következtében pedig az utak nagyon rossz állapotban vannak. Horváth egyből meg is jegyezte, hogy Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester ugyan korábban ígért neki választ az utak kapcsán, de ezt a mai napig nem kapta meg. 

A körzetben a fideszes városvezetés 9 éve alatt két alpolgármester váltotta egymást. Előbb Marton Zsolt, majd Koczka Tibor volt a körzet képviselője.

Nagyjából azt lehetett kivenni Horváth szavaiból, hogy a polgármesteri válasz elmaradása az egyetlen oka annak, hogy a mai napig nem került friss aszfalt Szombathely ezen részére. 

Csakhogy a pénzbe kerülő munkák - és hát az útfelújítás már csak ilyen - alapja a városi költségvetésbe való betervezés. A februári közgyűlésen tárgyalt idei évi pénzügyi tervezet kapcsán azonban sem Horváth Gábor, sem pedig a Fidesz-frakció nem nyújtott be módosító javaslatot. Pedig ha Horváth komolyan gondolta volna az útfelújítást, akkor konkrét sorra kért volna pénzt az előzetes árajánlat alapján. Ilyen azonban nem történt. Sőt, Horváth Gábor a kámoni utcák felújítási költségét nem tartalmazó költségvetést meg is szavazta.
Horváth a költségvetés módosítási javaslat kidolgozásának kemény munkája helyett inkább aláírásgyűjtésbe kezdett. Ez mindig egy látványos, és hangzatos politikai eszköz. Át is adott Nemény polgármesternek 160 szignót. Ez egyébként kicsit a polgárok megtévesztése is, hiszen ha nincs a képviselő javaslata alapján pénz elkülönítve akkor bármennyi aláírás is gyűljön össze érdemben nem fog történni semmi.

A polgármester úgy ítélte meg, hogy Horváth képviselőnek egyedül megoldhatatlan feladat az útfelújítás előkészítése, így általános helyettesét, László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármestert bízta meg arra, hogy segítse a képviselő munkáját.

Horváth egyébként azt is mondta a közgyűlésen, hogy László mellé rendelése már a kampánynak szól, hiszen szerinte őt indítja az Éljen Szombathely! a Kámon-Herény körzetben. Valamint azt is szóba hozta, hogy szerinte, a körzetben hiába kér a városvezetéstől karbantartásokat ezek nem történnek meg.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) városüzemeltetésért is felelős alpolgármester emlékeztetett, hogy a teljes felújításon esett át a Vadász vendéglővel szembeni gyaloghíd, nemrég pedig a Nefelejcs utcai játszóteret rakták rendbe. Az alpolgármester elmondta azt is, hogy nemrég egy olyan járdaszakaszon történt baleset, amit a baleset elszenvedőjének elmondása szerint már nem egyszer jeleztek a körzet képviselőjének, hogy balesetveszélyes, ő mégsem tett semmit.

Szerkesztőségünk László Győzőnek feltette a kérdést, hogy valóban ő lesz-e a Kámon-Herény választókörzet képviselőjelöltje?

Megfelelő időben be fogjuk jelenteni minden jelöltünket az Éljen Szombathely részéről. Az, hogy Horváth Gábor ezt már tényként közli nem lep meg, hiszen ő mindig mindent jobban tud. Ezekbe az útfelújításokban amikben Hováth képviselő nem tudott eredményt elérni, el fogjuk kezdeni a munkát. Már csak azért is, mert ez nem Horváth Gáborról szól, hanem az ott lakókról szól és az utak állapotáról - válaszolta az alpolgármester. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.