„Gyámság” alá került Horváth Gábor 

Farkas Bazsi 2023-06-20 11:12:00
A szombathelyi önkormányzati képviselő nem tudott megoldani egy útfelújítást, így László Győző, alpolgármestert jelölték ki mellé segítségnek.

Ramaty állapotban vannak a Benczúr óvoda és a Gothard iskola környéki utcák - hívta fel a figyelmet a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen Horváth Gábor (Éljen Szombathely!) a körzet önkormányzati képviselője.

A politikus felszólalásában kitért arra, hogy a Rumi Rajki István, a Benczúr, a Nefelejcs, a Vadrózsa utcák lassan 40 éve nem lettek felújítva. Ennek következtében pedig az utak nagyon rossz állapotban vannak. Horváth egyből meg is jegyezte, hogy Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester ugyan korábban ígért neki választ az utak kapcsán, de ezt a mai napig nem kapta meg. 

A körzetben a fideszes városvezetés 9 éve alatt két alpolgármester váltotta egymást. Előbb Marton Zsolt, majd Koczka Tibor volt a körzet képviselője.

Nagyjából azt lehetett kivenni Horváth szavaiból, hogy a polgármesteri válasz elmaradása az egyetlen oka annak, hogy a mai napig nem került friss aszfalt Szombathely ezen részére. 

Csakhogy a pénzbe kerülő munkák - és hát az útfelújítás már csak ilyen - alapja a városi költségvetésbe való betervezés. A februári közgyűlésen tárgyalt idei évi pénzügyi tervezet kapcsán azonban sem Horváth Gábor, sem pedig a Fidesz-frakció nem nyújtott be módosító javaslatot. Pedig ha Horváth komolyan gondolta volna az útfelújítást, akkor konkrét sorra kért volna pénzt az előzetes árajánlat alapján. Ilyen azonban nem történt. Sőt, Horváth Gábor a kámoni utcák felújítási költségét nem tartalmazó költségvetést meg is szavazta.
Horváth a költségvetés módosítási javaslat kidolgozásának kemény munkája helyett inkább aláírásgyűjtésbe kezdett. Ez mindig egy látványos, és hangzatos politikai eszköz. Át is adott Nemény polgármesternek 160 szignót. Ez egyébként kicsit a polgárok megtévesztése is, hiszen ha nincs a képviselő javaslata alapján pénz elkülönítve akkor bármennyi aláírás is gyűljön össze érdemben nem fog történni semmi.

A polgármester úgy ítélte meg, hogy Horváth képviselőnek egyedül megoldhatatlan feladat az útfelújítás előkészítése, így általános helyettesét, László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármestert bízta meg arra, hogy segítse a képviselő munkáját.

Horváth egyébként azt is mondta a közgyűlésen, hogy László mellé rendelése már a kampánynak szól, hiszen szerinte őt indítja az Éljen Szombathely! a Kámon-Herény körzetben. Valamint azt is szóba hozta, hogy szerinte, a körzetben hiába kér a városvezetéstől karbantartásokat ezek nem történnek meg.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) városüzemeltetésért is felelős alpolgármester emlékeztetett, hogy a teljes felújításon esett át a Vadász vendéglővel szembeni gyaloghíd, nemrég pedig a Nefelejcs utcai játszóteret rakták rendbe. Az alpolgármester elmondta azt is, hogy nemrég egy olyan járdaszakaszon történt baleset, amit a baleset elszenvedőjének elmondása szerint már nem egyszer jeleztek a körzet képviselőjének, hogy balesetveszélyes, ő mégsem tett semmit.

Szerkesztőségünk László Győzőnek feltette a kérdést, hogy valóban ő lesz-e a Kámon-Herény választókörzet képviselőjelöltje?

Megfelelő időben be fogjuk jelenteni minden jelöltünket az Éljen Szombathely részéről. Az, hogy Horváth Gábor ezt már tényként közli nem lep meg, hiszen ő mindig mindent jobban tud. Ezekbe az útfelújításokban amikben Hováth képviselő nem tudott eredményt elérni, el fogjuk kezdeni a munkát. Már csak azért is, mert ez nem Horváth Gáborról szól, hanem az ott lakókról szól és az utak állapotáról - válaszolta az alpolgármester. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.