A sárvári önkormányzat szerint lesz gyermekorvos

Farkas Bazsi 2023-09-29 08:03:00
Ám azt valamiért egyelőre nem árulják el, hogy november 1-től ki fogja átvenni a praxist. 

Tegnap elsőként az Ugytudjuk.hu írt róla, hogy úgy néz ki gyermekorvos nélkül marad Sárvár. A városban három gyermekorvosi körzet van, mind a háromban felmondták a feladatellátási szerződést. 

A legkorábban az 1-es számú körzet fog megüresedni, itt október 31-vel szűnik meg a jelenlegi orvos szerződése. 

A 2-es és 3-as körzetekben pedig jövő január 26-val szűnnek meg a szerződések.

A dolog pikantériája, hogy éppen zajlik az a beruházás a városban, ami alatt 160 millió forintból újítják fel a 2-es és 3-as körzet gyermerkorvosi rendelőt. 

Óriási a felháborodás Sárváron, a kétségbeesett szülők Facebook-csoportot hoztak létre. A szerda este alapított tömörülésnek ma reggelre már 635 tagja lett. 

Tegnap testületi ülést tartottak Sárváron. A gyermekorvosok kérdését azonban zárt ülésen tárgyalták, így az, hogy ott mi hangzott el nem tudni. 

Mindenesetre az ügy súlyát érezve az önkormányzat tegnap közleményt adott ki:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1. számú gyermekorvosi körzetben az orvosi ellátási szerződés – a doktornő felmondása miatt - 2023. október 31. napjával megszűnik. November 1-től új gyermekorvos fogja ellátni a körzet feladatait.

A 2. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő nyugdíjazására tekintettel - 2024. január 26. napjával szűnik meg az ellátási szerződés.

A 3. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő felmondása miatt - szintén 2024. január 26. napjával szűnik meg az ellátási szerződés.

Az önkormányzat már korábban megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások jó irányba tartanak, ezért önkormányzatunk a tisztelt szülők és hozzátartozók türelmét kéri.

Azon dolgozunk, hogy mindannyiunk számára megnyugtató, magas színvonalon folytatódjon a gyermekorvosi ellátás, és az új, most épülő orvosi rendelőben a jövőben is igényes, korszerű épületben biztosítsuk az ellátást.

A további részletekről hamarosan tájékoztatjuk Önöket!

A legégetőbb most a 1-es számú körzet problémája, hiszen itt már október 31-vel megszűnik az orvos szerződése. Ám konkrét nevet az utódról eddig nem közölt a városvezetés.

Hasonló a helyzet Kőszegen is. Nem egyszer írtunk róla, hogy 2022 januárjában mindkét gyermekorvos egyszerre ment nyugdíjba. Azóta az önkormányzat az egészségügyi szolgáltató az ellátást pedig helyettesítéssel oldják meg. 

Ez év március elsején egy orvos ugyan munkába állt az 1-es körzetben, ám szeptember 30-val már vissza is adja a praxist. Így ismét állandó orvos nélkül maradnak a kőszegi gyerekek. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.