Sportháború Győrben: a városvezetés szerint még sose kapott ennyi pénzt a GYAC

Pintér Bence 2023-09-27 07:34:31
A sportpályázaton ugyanannyi pénzt kapott a frissen alakult Rába ETO SE és a régóta működő GYAC. A városvezetés szerint más forrásból utóbbi kapott eleget.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Közgyűlést tartottak kedden Győrben, ahol szóba került a sporttámogatások kérdése is. A területen tavaly elmaradt az összegek kiosztása, idén pedig azért került a közvélemény elé az ügy, mert a GYAC sportklub elnöke május végén Borkai Zsolt volt fideszes polgármester, polgármesterjelölt lett, erre válaszul Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester támogatásával Rába ETO SE néven új sportklub indult 14 szakosztállyal. A javaslat a tervezett 100 millió helyett 165 millió forintot osztott szét a klubok között, és

mind a GYAC, mind a Rába ETO SE 35-35 millió forintot kapott.

Glázer Tímea (DK) azt jelezte korábban, hogy egy klub több pénzt kap, mint amennyit kért, azt a plusz összeget (800 ezer forint) végül áttették, a Bercsényi DSE kapta, így igennel fog szavazni. (Végül egy, a sportügyeket taglaló, képviselőknek kiküldött e-mail hatására tartózkodott.) Pollreisz Balázs (MSZP) elmondta: tartózkodni fog, nem érti, mi alapján kap a Rába ETO SE – ami csak a judo-szakosztályával pályázott – ekkora támogatást.

Hajtó Péter (független) szólalt fel ezután, felidézve a sporttámogatási pályázat idei meghirdetésének történetét, illetve jelezve: szerinte fontos lenne, hogy kivegyék a feltételek közül, hogy csak olyan szervezet kaphasson a pályázati pénzből, akinek idén nem járt élősport-támogatás, így elkerülhetőek a későbbi jogi viták. Ezzel – bár nem fejtette ki bővebben – úgy tűnt, hogy a Borkait támogató Hajtó azt próbálja megakadályozni, hogy ilyen vonalon megakadályozza a GYAC-nak ítélt összeg kifizetését a városvezetés.

Radnóti Ákos (Fidesz) ezután felsorolta, hogy más jogcímeken milyen támogatást kapott az önkormányzattól idén a GYAC és a Győri Úszó Sportegyesület (ami nem kapott támogatást ebből a kalapból), és megállapította, hogy a tavalyi évhez képest mindenképpen több önkormányzati forráshoz jutott hozzá a két sportegyesület. Bárány István (független) ezután a bácsai focicsapatok ügyében szólalt fel.

Dézsi Csaba András polgármester elmondta: hogy a Rába ETO SE mennyire konkurenciája a GYAC-nak, arról azt gondolja, hogy nem látott még sportszerűtlenebb dolgot, minthogy egy sportklub elnöke – Borkaira utalt itt – nem gratulál egy új sportegyesület megalakulásában. Azt is kifejtette, hogy nem csak az önkormányzattól kapott támogatásra kell számítani, hanem szponzorokat is kell szerezni, emellett pedig ő is elismételte, hogy a GYAC és a GYUSE is sok pénzt kap az önkormányzattól.

Hajtó módosító indítványáról nem szavaztak, mivel lezárt pályázatról van szó, de a képviselő az üés végén ismét visszatért a témára, és azt akarta megígértetni Dézsi polgármesterrel, hogy ha mégis problémás lenne a pályázat jelzett szakasza, a GYAC akkor is megkapná a most megítélt pénzt. Ezt így direktben nem ígérte meg a polgármester, de azt mondta: most szavazták meg – nem érzelmi alapon – hogy mennyit kapjon a GYAC.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.