A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

Pintér Bence 2023-09-21 11:34:00
30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

„Szívügyünk az állatvédelem” névvel állatvédelmi pályázatot hirdet a győri önkormányzat 30 millió forintos keretösszeggel. A pályázat meghívásos, tehát csak azok indulhatnak rajta, akiket meghívtak rá: ezek között számos ismert győri állatvédelmi szervezeteket találunk, mint a Puha Praclik, a Szurkolók az Állatokért vagy az állatmenhelyt üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány, a Kutymorgók a Rászoruló Állatokért és a Tanítunk és Védünk Egyesület.

A pályázatra rajtuk kívül meghívták a Dézsi Csaba András polgármester felesége által alapított, a polgármester által sokat reklámozott és a házaspár lakóhelyén üzemelő Papagájmentő Alapítványt,

illetve az önkormányzati fenntartású Xantus János Állatkertet és annak alapítványát is.

Ez utóbbi három szervezet kapcsán merült fel kérdés a Pénzügyi Bizottság ülésén szerdán. Pollreisz Balázs (MSZP) azt kérdezte, hogy az állatkertet miért nem támogatja direktben az önkormányzat, mi szükség van rá, hogy elinduljanak ezen a pályázaton; illetve azt is felvetette, hogy kellemetlen, hogy a polgármester hobbiját az adófizetők pénzéből szeretné finanszírozni. Dr. Hegedűs Ákos külső bizottsági tag pedig azt a javaslatot tette, hogy vegyék le a meghívottak listájáról a polgármester feleségének alapítványát.

A bizottság ezt nem szavazta meg, csak Pollreisz és Hegedűs szavazott a javaslatra igennel.

2021 végén jelentették be, hogy Papagájmentő Alapítványt alapít Dézsi Csaba András győri polgármester felesége, Dézsiné Szentes Veronika. Eredetileg a papagájmentő központ a győri Xantus János Állatkert területén épült volna fel 500 millió forint állami támogatásból, de azt végül nem kapták meg. Később azonban mégis jutottak állami pénzhez, 8,5 millió forint jutott a közös kasszából papagájmentésre.

Az alapítvány a bíróság honlapján elérhető beszámolók alapján 2020-ban 500 ezer, 2021-ban 2,3 millió, 2022-ben pedig közel 22 millió forintból gazdálkodott. Ez utóbbinak volt része a 8,5 millió forintos támogatás. Az alapítvány nemrég sikeresen pályázott állatkerti státuszra.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.