Állatkerti működési engedélyért folyamodott a Dézsi-féle Papagájmentő Alapítvány

Pintér Bence 2023-05-24 15:57:00
Riválisa akad a Xantus János Állatkertnek?

Állatkerti működési engedélyért folyamodott a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatalnál a Dézsi-család égisze alatt működő Papagájmentő Alapítvány – vette észre az Ugytudjuk.hu egy olvasója a hivatali dokumentumok között.

A vonatkozó törvény szerint

az állatkert olyan állandó intézmény, ahol az állatokat évente hét, vagy annál több napon keresztül a nagyközönség részére történő bemutatás céljából tartják. Mivel jelenleg

az alapítvány a polgármester házába van bejelentve, ezért feltételezzük, hogy amennyiben a papagájokat a nagyközönség számára szeretnék bemutatni, az alapítványnak új ingatlanra is szüksége lesz – vagy a nagyközönség évi hét napon bejáratos lesz a polgármester házába.

2021 végén jelentették be, hogy Papagájmentő Alapítványt alapít Dézsi Csaba András győri polgármester felesége, Dézsiné Szentes Veronika. Eredetileg a papagájmentő központ a győri Xantus János Állatkert területén épült volna fel 500 millió forint állami támogatásból, de azt végül nem kapták meg. Később azonban mégis jutottak állami pénzhez, 8,5 millió forint jutott a közös kasszából papagájmentésre.

Az alapítvány a bíróság honlapján elérhető beszámolók alapján 2020-ban 500 ezer, 2021-ban 2,3 millió, 2022-ben pedig közel 22 millió forintból gazdálkodott. Ez utóbbinak volt része a 8,5 millió forintos támogatás.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.