Hamarosan indul a szombathelyi Rumi Rajki István utca felújítása

Farkas Bazsi 2023-09-20 12:27:00
László Győző, alpolgármester júniusban kapta feladatba, hogy rendezze a kámoni B-telep útjainak sorsát. Máris célba ért.

„Gyámság” alá került Horváth Gábor - írtuk még júniusban. Röviden annyi történt, hogy a Kámon-Herény városrész fideszes önkormányzati képviselője nem egyszer szólalt fel az ügyben, hogy milyen rossz állapotban vannak körzet útjai. Különösen a Rumi Rajki István, a Benczúr, a Nefelejcs, a Vadrózsa utcák. 

Horváth ugyan folyamatosan beszélt a problémáról, ám a mostani ciklusban egyetlen alkalommal sem tett javaslatot a költségvetés módosítására, ami ugye elengedhetetlen annak érdekében, hogy legyen forrás a felújításra.

Ahogy azt korábban írtuk, Horváth a költségvetés módosítási javaslat kidolgozásának kemény munkája helyett inkább aláírásgyűjtésbe kezdett. Ez mindig egy látványos, és hangzatos politikai eszköz. Át is adott Nemény polgármesternek 160 szignót. Ez egyébként kicsit a polgárok megtévesztése is, hiszen ha nincs a képviselő javaslata alapján pénz elkülönítve akkor bármennyi aláírás is gyűljön össze érdemben nem fog történni semmi.

Ha Önnek ennyi baja van velünk, akkor miért szavazta meg a város költségvetését legutóbb? Amiben pontosan megvan, hogy mire költünk, mire nem. Ezek az utcák ilyen módon nem voltak benne, Ön meg mégis megszavazta. Azaz egyetértett velünk, hogy a mi közös pénzünket mire költsük. Nem támogatta azt külön, hogy az Ön körzetére fordítsuk. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek rengeteg fajta terület van, amin dolgozik, és vannak, akik igen komolyan veszik a munkájukat, és el is érik az eredményt, és van, aki nem. Én úgy látom, hogy Ön az utóbbi kategóriába tartozik - mondta akkor Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester.

Úgy látom, hogy segítségre van szüksége, ezért ki fogom jelölni László Győző alpolgármester urat, hogy ő járja körbe ezt a témát, ennek az útfelújításnak a kapcsán tegyen nekem javaslatot ezzel kapcsolatban, és majd meglátjuk, hogy ő el tudja-e ezt intézni vagy sem. Ha mindez sikerül, akkor valószínűleg tényleg Önt, mint képviselőt fogják minősíteni a lakók - bízta végül rá így Nemény az útfelújítás ügyét László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármesterre. 

Úgy látszik, hogy ami közel 4 év alatt nem sikerült Horváth Gábornak, az alig 3 hónap alatt sikerült László Győzőnek. Egy mai friss videóbejegyzés szerint ugyanis 

hamarosan kiírják a közbeszerzést a Rumi Rajki István utca, valamint a Paragvári - Rumi Rajki - Szent Imre herceg - Szófia utcák kereszteződésének felújításának kivitelezésére. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.