Öt nappal azelőtt olcsóbb lett az e-roller Győrben, hogy a polgármester levelet írt volna

Pintér Bence 2023-07-13 08:27:00
Hamarosan egy kuponkóddal kedvezményesen ki lehet próbálni majd a győri e-rollereket.

Kedden számoltunk be róla, hogy Dézsi Csaba András hétfő levelet írt a győri elektromos rollereket üzemeltető TIER nevű cég hazai leágazásának, amelyben azt sérelmezte, hogy a győri árak drágábbak, mint a fővárosiak.

Közben azonban kiderült, hogy a cég már múlt pénteken lejjebb szállította az árait Győrben.

Nem arról van szó, hogy erről a polgármester nem tudott – előző cikkünkben elsiklottunk felette, de a dörgedelmes hangvételű levél egy mondatában a polgármester leszögezi: tudja, hogy már levitték az árakat, azt azonban hiányolja, hogy erről tájékoztassa a cég a győrieket.

Hogy kicsit rendbetegyük a dolgokat – bár itt már írtunk a szolgáltatásról – érdemes megjegyezni, hogy az e-rollereket nem az önkormányzat működteti, hanem egy piaci alapon működő cég, akik az önkormányzattól a közerületen lévő lerakási pontokat bérlik. Magyarán szólva a szolgáltatás pénzbe nem nagyon kerül a városnak, viszont cserébe nem is városi szolgáltatás, ami mondjuk akár veszteségesen is fog működni, mert jót tesz a helyi mikromobilitásnak, hanem egy üzleti vállalkozás.

Győr ígéretes terep az e-rollereknek

Sikerült telefonon elérnünk a cég képviselőjét, Lendvai Tímeát, aki lapunknak elmondta: minden városban egyedi díjazást alakítanak ki, ami a helyi viszonyokhoz és feltételrendszerekhez igazodik.

Győrben novemberig még ugye próbaüzem van, ennek részeként a szolgáltatás árának finomhangolása is folyamatban van

ennek keretében már múlt pénteken csökkentette az árakat, amelyek most éppen csak egy kicsivel drágábbak a fővárosinál: jelenleg 80 forintba kerül egy perc rollerezés, a feloldási díj pedig 300 forint. Az árképzésbe beleszámít például az is, hogy az adott településen a TIER a saját embereivel, vagy alvállalkozókkal oldja-e meg a rollerek akkumulátorának cseréjét, a járművek rendezését, szállítását egyes pontok között. Győrben az utóbbi a helyzet.

Lendvai Tímea elmondta: Győr szerinte nagyon jó adottságokkal rendelkezik, nagy potenciált lát a városban, az eddig bevont területeken nagyon egyenletesen oszlik el használat, és most bővülnek Gyárváros felé. Fontosnak tartja, hogy sok visszatérő felhnasznáó van. Jelenleg a hálózat délnyugaton Marcalváros II-től északkeleten Vízivárosig, a másik tengelyen Szigettől Adyáros és Jancsifalu határáig ér.

A novemberig tartó próbaüzem alatt folyamatosan egyeztetnek a városházával is, és készültek is arra, hogy az olcsóbbá váló szolgáltatást kommunikálják a győrieknek. Ezt most a polgármester levele után meggyorsítják:

hamarosan egy kuponkóddal az első három feloldás ingyenes lesz az új felhasználóknak.

Ezt az akciót a rollereken magukon is jelezni fogják.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.