„Úgy érzem, meg lettünk vezetve” – mondta Vámosszabadi polgármestere a Pannon-Vízről

Pintér Bence 2023-06-29 13:58:00
Egy sor kérdést tett fel Győr Pannon-Víz felé elvileg fennálló tartozásáról Ambrus Gellért vámosszabadi polgármester.

„Úgy érzem, hogy meg lettünk vezetve, és valamiről nem tudunk, amiről tudnunk kellene...” – írta szerdai posztjában Ambrus Gellért vámosszabadi polgármester a Pannon-Víz körüli ügyek kapcsán.

Mint megírtuk: a cég 2,1 milliárd forintos vissza nem térítendő állami segítséget kap úgy, hogy nem kell átadni a víziközművagyont, miközben kiderült, hogy a Pannon-Víz éves jelentése szerint egyébként éppen ekkora összeggel Győr városa is tartozik a cégnek. Bár ez utóbbit – mint a közgyűlésen kiderült  a város pénzügyekért felelős alpolgármestere, Szeles Szabolcs vitatja, szerinte megalapozatlanul szerepelteti a könyveiben a Pannon-Víz ezt a követelést.

Ambrus Gellért, a Pannon-Vízben szintén tulajdonos Vámosszabadi polgármestere posztjában egy sor kérdést tett fel ezzel kapcsolatban:

  • „Vajon akkor is kellene állami támogatás, ha Győr megfizette volna a Pannon-Vízzel szemben fennálló 2,1 milliárd forintos tartozását?”
  • „Vajon miért pont annyi az állami támogatás mint Győr tartozása?”
  • „Az miképpen lehet, hogy ezt a tartozást a győri közgyűlésen elhangzottak alapján Győr vitatja, közben a Pannon-Víz-nél elismert követelésként szerepel?”
  • „Mi az a másodlagos tevékenység, amit a Pannon-Víz Győrnek elvégzett, és aminek az ellenértékével Győr tartozik? És vajon miért került át ez a tartozás könyvekben 2021-ről 2022-re a másodlagos tevékenységekről a szennyvíz-szolgáltatásra?” 
  • „Ezzel kapcsolatosan kellene tudni a Pannon-Víz tulajdonos önkormányzatainak valamiről? Már csak azért, mert pl. döntöttünk arról, hogy a karbantartásra, felújításra betervezett összeget a Pannon-Víz fordíthatja a túlélés érdekében a napi működésre, a dolgozók béremelésére a felújítás helyett. Vajon jól döntöttünk, tényleg szükség volt rá?”
  • „Vajon miért nem volt kérdés a győri tulajdonosi bizottság ülésén tavaly, amikor a Pannon-Víz beszámolójának elfogadásáról tárgyaltak, hogy mitől is lett 2020-ról 2021-re 2,9 milliárd forintos tartozása Győrnek a Pannon-Víz felé? Vajon Balla Jenő bizottsági tagnak miért a közgyűlésen kell rákérdeznie erre a tartozásra?”
  • „Tényleg úgy össze lehet állítani egy ekkora cég beszámolóját, hogy egy ilyen lényeges dologról egy szó sem esik? Azért egy 10 milliárd forintos árbevételű cégnél 3 milliárd forint ide vagy oda, nem mindegy.”

Mivel ezek mind valóban releváns kérdések, elküldtük őket a Pannon-Víznek, hátha születik rájuk válasz.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.