„Úgy érzem, meg lettünk vezetve” – mondta Vámosszabadi polgármestere a Pannon-Vízről

Pintér Bence 2023-06-29 13:58:00
Egy sor kérdést tett fel Győr Pannon-Víz felé elvileg fennálló tartozásáról Ambrus Gellért vámosszabadi polgármester.

„Úgy érzem, hogy meg lettünk vezetve, és valamiről nem tudunk, amiről tudnunk kellene...” – írta szerdai posztjában Ambrus Gellért vámosszabadi polgármester a Pannon-Víz körüli ügyek kapcsán.

Mint megírtuk: a cég 2,1 milliárd forintos vissza nem térítendő állami segítséget kap úgy, hogy nem kell átadni a víziközművagyont, miközben kiderült, hogy a Pannon-Víz éves jelentése szerint egyébként éppen ekkora összeggel Győr városa is tartozik a cégnek. Bár ez utóbbit – mint a közgyűlésen kiderült  a város pénzügyekért felelős alpolgármestere, Szeles Szabolcs vitatja, szerinte megalapozatlanul szerepelteti a könyveiben a Pannon-Víz ezt a követelést.

Ambrus Gellért, a Pannon-Vízben szintén tulajdonos Vámosszabadi polgármestere posztjában egy sor kérdést tett fel ezzel kapcsolatban:

  • „Vajon akkor is kellene állami támogatás, ha Győr megfizette volna a Pannon-Vízzel szemben fennálló 2,1 milliárd forintos tartozását?”
  • „Vajon miért pont annyi az állami támogatás mint Győr tartozása?”
  • „Az miképpen lehet, hogy ezt a tartozást a győri közgyűlésen elhangzottak alapján Győr vitatja, közben a Pannon-Víz-nél elismert követelésként szerepel?”
  • „Mi az a másodlagos tevékenység, amit a Pannon-Víz Győrnek elvégzett, és aminek az ellenértékével Győr tartozik? És vajon miért került át ez a tartozás könyvekben 2021-ről 2022-re a másodlagos tevékenységekről a szennyvíz-szolgáltatásra?” 
  • „Ezzel kapcsolatosan kellene tudni a Pannon-Víz tulajdonos önkormányzatainak valamiről? Már csak azért, mert pl. döntöttünk arról, hogy a karbantartásra, felújításra betervezett összeget a Pannon-Víz fordíthatja a túlélés érdekében a napi működésre, a dolgozók béremelésére a felújítás helyett. Vajon jól döntöttünk, tényleg szükség volt rá?”
  • „Vajon miért nem volt kérdés a győri tulajdonosi bizottság ülésén tavaly, amikor a Pannon-Víz beszámolójának elfogadásáról tárgyaltak, hogy mitől is lett 2020-ról 2021-re 2,9 milliárd forintos tartozása Győrnek a Pannon-Víz felé? Vajon Balla Jenő bizottsági tagnak miért a közgyűlésen kell rákérdeznie erre a tartozásra?”
  • „Tényleg úgy össze lehet állítani egy ekkora cég beszámolóját, hogy egy ilyen lényeges dologról egy szó sem esik? Azért egy 10 milliárd forintos árbevételű cégnél 3 milliárd forint ide vagy oda, nem mindegy.”

Mivel ezek mind valóban releváns kérdések, elküldtük őket a Pannon-Víznek, hátha születik rájuk válasz.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.