A fideszes képviselő szerint nem jó a győri parkolási rendelet módosítása, de nem nyújtott be hozzá módosítót

Pintér Bence 2023-06-27 12:14:00
Borsi Róbert hozott is a választói érdekeit képviselő ellenvéleményt, meg nem is. Ismét módosult a parkolási rendelet.

Kedden ülésezett a győri közgyűlés, és ismét terítékre került a parkolási rendelet: ugye a terv szerint nem csak a tanárokat, de mindenkit belevesznek a kedvezményes bérletbe, aki a III. zónában dolgozik.

Elsőként Borsi Róbert szólalt fel, aki eddig következetesen kiállt a fizetős zóna körzetét jelentősen érintő kiterjesztése mellett.

Borsi most azt mondta, hogy szerinte az, hogy most már bárki, aki a sárga zónában dolgozik, kedvezményes bérletet tud tenni, nem szolgálja a helyben lakók érdekét, szerint ezt át kell gondolni.

Emellett szerinte nincs összhangban a módosítás a fizetős zóna kiterjesztésének eredeti indokairól. Ennek ellenére nem nyújtott be módosító indítványt.

Pollreisz Balázs (MSZP) elmondta: Dézsi Csaba András polgármester mellett a rendelet előterjesztője a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, aminek az elnöke Borsi Róbert. Szerinte elképesztő, hogy a bizottság elnökeként Borsi nem lépett semmit a módosítással kapcsolatban és most sem tett konkrét javaslatot. Ezután Hajtó Péter kizárására utalva megjegyezte, hogy persze érti, hogy egy olyan pártban nehéz, ahol ez történik az emberekkel, ha kérdeznek.

Balla Jenő (Összefogás Győrért) elismételte, hogy szerinte a fizetős zóna kiterjesztése összességében rossz döntés volt, ő visszavonná. Ezután Radnóti Ákos alpolgármester fejtegette, hogy annyira nyitott a városháza, és annyira meghallgatnak minden véleményt, hogy ezt meg kell értenie mindenkinek. Borsi újra felszólalva elmondta, hogy szerinte jó, hogy ha valami nem jó a rendelettel, akkor a jelek szerint vissza lehet hozni, és lehet rajta módosítani.

Valóban, a parkolási rendelet tavaly júniusi módosítása – ami már egy 2021 májusi, 2021 októberében visszavont módosítás remixe volt –, illetve annak idén áprilisi életbe lépése óta immár másodszor módosult, mivel a közgyűlés többsége végül elfogadta a szöveget. Borsi Róbert egyébként nemmel szavazott.

FRISSÍTÉS: A cikk korábbi verziójában azt írtuk, hogy Pollreisz Balázs azt mondta, „elképesztő, hogy a bizottságban Borsi nem mondott ezzel kapcsolatban semmit” – mint Borsi képviselő úr felhívta a figyelmünket, Pollreisz Balázs ezt így nem mondta, már csak azért sem, mert Borsi a valóságban ugyanezt a véleményét a bizottság ülésén is kifejtette. A fideszes képviselő hozzátette: mind a bizottság ülésén, mind a közgyűlésen nemet nyomott a módosítóra.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.