A fideszes képviselő szerint nem jó a győri parkolási rendelet módosítása, de nem nyújtott be hozzá módosítót

Pintér Bence 2023-06-27 12:14:00
Borsi Róbert hozott is a választói érdekeit képviselő ellenvéleményt, meg nem is. Ismét módosult a parkolási rendelet.

Kedden ülésezett a győri közgyűlés, és ismét terítékre került a parkolási rendelet: ugye a terv szerint nem csak a tanárokat, de mindenkit belevesznek a kedvezményes bérletbe, aki a III. zónában dolgozik.

Elsőként Borsi Róbert szólalt fel, aki eddig következetesen kiállt a fizetős zóna körzetét jelentősen érintő kiterjesztése mellett.

Borsi most azt mondta, hogy szerinte az, hogy most már bárki, aki a sárga zónában dolgozik, kedvezményes bérletet tud tenni, nem szolgálja a helyben lakók érdekét, szerint ezt át kell gondolni.

Emellett szerinte nincs összhangban a módosítás a fizetős zóna kiterjesztésének eredeti indokairól. Ennek ellenére nem nyújtott be módosító indítványt.

Pollreisz Balázs (MSZP) elmondta: Dézsi Csaba András polgármester mellett a rendelet előterjesztője a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, aminek az elnöke Borsi Róbert. Szerinte elképesztő, hogy a bizottság elnökeként Borsi nem lépett semmit a módosítással kapcsolatban és most sem tett konkrét javaslatot. Ezután Hajtó Péter kizárására utalva megjegyezte, hogy persze érti, hogy egy olyan pártban nehéz, ahol ez történik az emberekkel, ha kérdeznek.

Balla Jenő (Összefogás Győrért) elismételte, hogy szerinte a fizetős zóna kiterjesztése összességében rossz döntés volt, ő visszavonná. Ezután Radnóti Ákos alpolgármester fejtegette, hogy annyira nyitott a városháza, és annyira meghallgatnak minden véleményt, hogy ezt meg kell értenie mindenkinek. Borsi újra felszólalva elmondta, hogy szerinte jó, hogy ha valami nem jó a rendelettel, akkor a jelek szerint vissza lehet hozni, és lehet rajta módosítani.

Valóban, a parkolási rendelet tavaly júniusi módosítása – ami már egy 2021 májusi, 2021 októberében visszavont módosítás remixe volt –, illetve annak idén áprilisi életbe lépése óta immár másodszor módosult, mivel a közgyűlés többsége végül elfogadta a szöveget. Borsi Róbert egyébként nemmel szavazott.

FRISSÍTÉS: A cikk korábbi verziójában azt írtuk, hogy Pollreisz Balázs azt mondta, „elképesztő, hogy a bizottságban Borsi nem mondott ezzel kapcsolatban semmit” – mint Borsi képviselő úr felhívta a figyelmünket, Pollreisz Balázs ezt így nem mondta, már csak azért sem, mert Borsi a valóságban ugyanezt a véleményét a bizottság ülésén is kifejtette. A fideszes képviselő hozzátette: mind a bizottság ülésén, mind a közgyűlésen nemet nyomott a módosítóra.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.