Homlok Zsolt: A magyar Ajaxot akarjuk megformálni itt, Szombathelyen

Farkas Bazsi 2023-06-26 07:50:00
A Haladás többségi tulajdonosa 5 éven belül szeretné visszajuttatni a foci csapatot az NB1-be, a futsalt pedig Európa Ligában játszatná. Homlok nyíltan beszélt arról, hogy ők építenék fel az SZKKA új kézicsarnokát.

A múlt héten újabb rendezvényt tartott Szombathelyen Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője. Hende két vendéget hívott meg. Egyikük Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke volt, a másikuk pedig az a Homlok Zsolt, aki többségi tulajdonosa a Szombathelyi Haladás NB II-es együttesének, és elnöke a Haladás Vasutas Sportegyesületnek. Homlok egyébként ugyan meghívást kapott a városi közgyűléstől a június 15. testületi ülésre, a meghívásnak azonban nem tett eleget annak ellenére, hogy a szombathelyi önkormányzat 10,2%-ban tulajdonosa a focicsapatnak. A városatyák pedig a városi labdarúgás helyzetére lettek volna kíváncsiak.

Homlok ha a közgyűlésnek nem is számolt be, Hende rendezvényén szívesen válaszolt a feltett kérdésekre. Ugyan az Ugytudjuk.hu szerkesztősége is küldött regisztrációt a Polgári Estékre, de mégcsak választ sem kaptunk a témában. A vaol.hu azonban közzéadta a múlt heti beszélgetés - nem túl jó minőségű - hangfelvételét. Ebből tudtuk dolgozni.

Homlok többek között beszélt arról, hogy gyerekként komoly tehetséget mutatott a labdarúgásban, azonban 12 évesen el kellett döntenie, hogy a tanulást vagy a focit választja, és mivel előbbi mellett döntött, így már sosem derül ki, hogy milyen sportoló vált volna belőlle.  

2010-ben aztán ismét a foci közelébe került, amikor a szombathelyi Fidesz képviselői azzal keresték meg, hogy segítse meg a helyi labdarúgást. 2009-ben éppen, hogy túl voltunk a gazdasági válságon, Homlok pedig a Celldömölkön volt a Swietelsky ügyvezető igazgatója. 

Jól meg kellett néznem, hogy hova tesszük a pénzt, az ugyanis nem az enyém volt, hane, a tulajdonosé - emlékezett vissza Homlok. 

Haladás elnöki ciklusok

Az elmúlt 2 és a frissen elkezdett 5 éves Haladás elnöki ciklus került szóba. 

Köszönöm minden elnökségi tagnak, köszönöm Pődör Zolinak is, hogy az első 5 évet, ami a stabilizációról szólt sikerült végigvinni. Tiszta egyenes vonalakat szerettem volna, és nagyot álmodni is mertünk. Szerettünk volna egy új sportkomplexumot, amit a 104 éves egyesület miniszterelnök úr látogatása után meg is kapott. Aztán szembe kellett nézni a fenntartási nehézségekkel. Hende Csaba és a kormány alánknyúlt így a Nemzeti Sportközpontok finanszírozásában működik azóta is a létesítmény - vázolta Homlok. 

A második 5 évben analizáltuk a klub értékét. A nyilvessző helyére tettünk egy hordozót, ez lett a futsal. Előbb Magyar Kupát, aztán bajnokságot sikerült nyernünk a csapattal. Köszönet Szántó Erzsébetnek, aki profivá tette az egész klubot, annak minden sportágát - emelte ki Homlok. 

Az elnök kitért arra is, hogy a futsal csapat mára egy háromszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes együttessé nőtte ki magát, az első olyan magyar csapattá, amelyik oda jutott a Bajnokik Ligája 12-es körébe. 

A most következő a legnehezebb 5 év lesz az eddigiek közül, mind gazdasági, mind sportszakmai szempontból. A Haladás az egy brand. A következő 5 évet ennek a klubnak a felépítésére, és a megkezdett munka befejezése kell fordítani - emelte ki.

Szó esett a megye 1-es futballcsapatról is, amelyik nemrég az NB III-ba jutott.

Az NB III-as csapat az az én saját kezdeményezésem. 2019-ben egy eróziós folyamat kezdődött meg akkor, amikor az NB I-ből a nagycsapat kiesett. Az volt a szándékom, hogy ha ennek a csapatnak a finanszírozási, vagy licence problémái nem állnak helyre, akkor egyből tudjunk újra indulni. A Zanat játék jogával, a szombathelyi labdarúgás erejéve és az általunk nevelt játékosokkal sikerült megmutatni, hogy van igény a helyi focira - fogalmazott Homlok. 

Tavaly 80%-ban bevásároltam magam a Labdarúgó Kft-be. Azon vagyok, hogy megteremtsem azt a korábbi egységes brandet, amit a városvezetők 2007-ben bekövetkezett árokásásával megbontottak. A következő 5 év feladata az lesz, hogy visszajusson a focicsapat az NB I-be, a futsalt pedig Európa Ligában vigyük. 

A magyar Ajaxot akarjuk megformálni itt, Szombathelyen - jelentette ki Homlok. 

Megvan a vasi anyag, megvan az "infra", és az érdeklődés a társadalomtól. A pénzt kell már csak megtalálni hozzá - összegzett.

A legnehezebb most megtalálni a fiatalokat, akik megfelelően motiváltak. 104 éve üzemel Szombathelyen a Haladás.Legyen az megye 1, NB III, NB II, NB I ugyanazt a klubot építjük, amit Haladásnak hívunk. 

Azon dolgozunk, hogy megszüntessük a megosztottságot. Egy sikeres csapat mögé ugyanis minél több szurkoló kell. Ha pedig csarnokot kell építeni, akkor van egy jó építő vállalkozás, aki erre jelentkezik - ezzel Homlok a tervben lévő szombathelyi kézilabda csarnokról beszélt, amelynek építéséhez a szombathelyi önkormányzattól telket, a tervezéshez pedig TAO keretet kapott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.