Tizenhárom elektromos meghajtású autóbusz áll forgalomba Győrben

Pintér Bence 2023-06-20 17:59:00
A buszok szerdától állnak forgalomba .

A Zöld busz-program részeként tizenhárom, BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbuszt adtak át kedden Győrben.

Az új buszok évente több mint 50 millió forintnyi üzemanyagköltséget takarítanak meg, 858 tonna szén-dioxidtól mentesítik a környezetet – mondta Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Koncz Zsófia hangoztatta, hogy

a megyeszékhelyek közül a legnagyobb elektromosautóbusz-flotta Győrben van és a 2,1 milliárd forintos fejlesztés részeként egy töltőberendezést is kialakítottak.

Kara Ákos, Győr és térsége (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester választási ígérete volt a közösségi közlekedés megújítása. 2020-ban 17 szóló, majd 22 csuklósbusz állt fogalomba a városi, később 22 csuklósbusz érkezett a helyközi közlekedésbe és azóta is több alkalommal tudtak a megye települései számára új buszokat forgalomba állítani - tette hozzá. Dézsi Csaba András arról beszélt, a mostani beszerzéssel a helyi közlekedésben résztvevő buszok több mint 50 százaléka újult meg az elmúlt három évben.

Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: céljuk, hogy minden győri megismerhesse a környezetbarát járműveket a közösségi közlekedésben. Krenner László, a BYD Electric Bus&Truck Hungary Kft. közép-kelet európai értékesítési vezetője azt mondta, hogy a Győrben forgalomba kerülő autóbuszok a cég komáromi gyárában készültek. Hozzátette, hogy a Volánbusz Zrt. elektromos buszaiból 52 BYD gyártmány.

Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy ezek a járművek alacsonypadlósak, légkondicionáltak és modern utastájékoztató rendszerrel vannak felszerelve. Kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel is rendelkeznek. A buszok szerdától állnak forgalomba a vármegyeszékhelyen – fűzte hozzá.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.