LMP a szentiváni vízszennyezésről: Az önkormányzatnak és az államnak kéne monitoroznia a helyzetet

Pintér Bence 2023-06-05 13:20:21
Jenei Ferenc és Keresztes László Lóránt tartott sajtótájékoztatót Győrszentivánon.

Mint a hétvégén beszámoltunk róla: független, akkreditált szakértők magas lítiumértéket és magzatkárosító anyagot mértek a márciusi vizsgálat során a győrszentiváni talajvízben. A mérés azért jött létre, mert a Szívügyünk Szentiván civiljei gyűjtést szerveztek, amelyben a légszennyezettség megvizsgálása mellett a talajvíz vizsgálatára is kértek pénzt.

Az LMP két politikusa, Jenei Ferenc Győr-Moson-Sopron megyei elnök, illetve Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke hétfőn Győrszentivánon tartott sajtótájékoztatót a témában.

Jenei azt mondta: a helyzet monitorozásáért, a folyamatos kontrollért már az önkormányzat, illetve a megyei környezetvédelmi szervek felelősek, nem a civilek,

tehát itt az idő, hogy ezek a különféle szervek maguk vegyék kézbe az ügyet, és ássanak kontrollkutakat, végezzenek méréseket. Állapítsák meg, hogy a szennyezés honnan érkezik, milyen mértékű, és hogy lehet megszüntetni azt.

Keresztes László Lóránt szerint az, hogy a civileknek kellett finanszíroznia egy ilyen mérést, ismét jelzi, hogy súlyos problémák vannak környezetvédelmi hatósági rendszerrel. Az LMP-s politikus azt ígérte: a mostani mérések eredményét beviszi a parlament és a Fenntartható Fejlődés Bizottság elé, ezen felül levelet írt az illetékes miniszterek, azt követelve, hogy vizsgálják ki a győrszentiváni talajvíz ügyét.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.