„A jegyző nem hazudik” – vagy mégis?

Pintér Bence 2023-06-02 14:51:00
Nagyné Dr. László Edit győri jegyző a közgyűlésen azt mondta, nem kaptak hiánypótlásra felszólítást az Alkotmánybíróságtól, pedig úgy tűnik, hogy kaptak.

Rendkívüli közgyűlésre ültek össze szerda délután a győri képviselők, amelynek fő témája az volt, hogy Dézsi Csaba András polgármester utólagosan kért felhatalmazást ahhoz, hogy a közgyűlés nevében alkotmányjogi panasszal éljen Pollreisz Balázs népszavazási kezdeményezése ellen. A népszavazási kérdés a Győrszentiván határába tervezett új, Gipz, azaz különösen veszélyes minősítésű Ipari Park-bővítés megakadályozására irányul.

A polgármester az utólagos felhatalmazást megkapta,

Pollreisz Balázs (MSZP) pedig rákérdezett, hogy erre azért volt-e szükség, mert az Alkotmánybíróság ezt kérte az önkormányzattól. Erre a jegyző azt felelete, hogy nincs erről szó.

Pollreisz azért kérdezte ezt, mert ő már a múlt keddi közgyűlésen jelezte, hogy szerinte nem igazán adhatott volna be a polgármester a közgyűlés felhatalmazása nélkül panaszt, ám Dézsi polgármester ekkor is a jegyzővel válaszoltatta meg a kérdés, aki azt mondta, hogy a panasszal kapcsolatban minden jogszerű. Mint a rendlívüli közgyűlés megtartásának ténye bizonyítja, már ez a válasz sem volt teljesen igaz.

A szerdai válasz azonban Pollreisz Balázs szerint még kevésbé:

a szocialista képviselő Facebook-oldalán bemutatott egy iratot, amely alapján bizony az Alkotmánybíróság hiánypótlást kért az ügyben.

A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől.A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől.

 

„A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől” – írta Pollreisz.

A dolog azért is érdekes, mert ha egy valamit mindenki tud a győri jegyzőről, az az, hogy „a jegyző nem hazudik”:

A mémmé vált mondat a szentivániak tavalyi lakossági fórumán hangzott el, ahová Dézsi Csaba András polgármester maga helyett a jegyzőt küldte el.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.