„A jegyző nem hazudik” – vagy mégis?

Pintér Bence 2023-06-02 14:51:00
Nagyné Dr. László Edit győri jegyző a közgyűlésen azt mondta, nem kaptak hiánypótlásra felszólítást az Alkotmánybíróságtól, pedig úgy tűnik, hogy kaptak.

Rendkívüli közgyűlésre ültek össze szerda délután a győri képviselők, amelynek fő témája az volt, hogy Dézsi Csaba András polgármester utólagosan kért felhatalmazást ahhoz, hogy a közgyűlés nevében alkotmányjogi panasszal éljen Pollreisz Balázs népszavazási kezdeményezése ellen. A népszavazási kérdés a Győrszentiván határába tervezett új, Gipz, azaz különösen veszélyes minősítésű Ipari Park-bővítés megakadályozására irányul.

A polgármester az utólagos felhatalmazást megkapta,

Pollreisz Balázs (MSZP) pedig rákérdezett, hogy erre azért volt-e szükség, mert az Alkotmánybíróság ezt kérte az önkormányzattól. Erre a jegyző azt felelete, hogy nincs erről szó.

Pollreisz azért kérdezte ezt, mert ő már a múlt keddi közgyűlésen jelezte, hogy szerinte nem igazán adhatott volna be a polgármester a közgyűlés felhatalmazása nélkül panaszt, ám Dézsi polgármester ekkor is a jegyzővel válaszoltatta meg a kérdés, aki azt mondta, hogy a panasszal kapcsolatban minden jogszerű. Mint a rendlívüli közgyűlés megtartásának ténye bizonyítja, már ez a válasz sem volt teljesen igaz.

A szerdai válasz azonban Pollreisz Balázs szerint még kevésbé:

a szocialista képviselő Facebook-oldalán bemutatott egy iratot, amely alapján bizony az Alkotmánybíróság hiánypótlást kért az ügyben.

A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől.A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől.

 

„A törvénysértő beadványt újabb szabálytalan határozattal tetézik. Látszik, hogy rettegnek a győriek véleményétől” – írta Pollreisz.

A dolog azért is érdekes, mert ha egy valamit mindenki tud a győri jegyzőről, az az, hogy „a jegyző nem hazudik”:

A mémmé vált mondat a szentivániak tavalyi lakossági fórumán hangzott el, ahová Dézsi Csaba András polgármester maga helyett a jegyzőt küldte el.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.