Húsklopfolóval törte be a testvére fejét egy fiatalember Győrben

Farkas Bazsi 2023-05-31 10:54:07
A testvérek azért estek egymásnak mert este beszűrődött a fény a kulcslyukon keresztül.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki azért esett neki egy éjjeli órán a testvérének, mert testvére ténykedése miatt

beszűrődött a szobájába a fény a kulcslyukon keresztül.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 21 éves férfi két fiútestvérével és édesanyjukkal él együtt Győrben. A testvérek között gyermekkoruk óta rossz a viszony.

Tavaly január egyik éjjelén a vádlott és a sértett azon vesztek össze, hogy a munkából hazatérő legidősebb testvér felkapcsolt villany mellett tevékenykedett a folyosón, ami miatt a kulcslyukon keresztül beszűrődött a fény az öccse szobájába. 

A probléma miatt a testvérek először veszekedni kezdtek amellett, hogy a villanyt fel-le kapcsolgatták, majd a vádlott kiment a konyhába, elővett egy fém húsklopfolót és azzal tért vissza az éppen hajolgató bátyjához, akit tarkón ütött.

Az ütéstől a seb azonnal vérezni kezdett, a sértett pedig beborult a fürdőszobába, ahol két kézzel védekezni próbált a még mindig a fejét támadó testvére ütései ellen. A következő ütések emiatt fején, vállain, karján, felsőtestén érték őt.

A támadásnak a harmadik testvérük érkezése vetett véget.

A sértett a támadás következtében – egyebek mellett – nyílt, benyomatos koponyatörést szenvedett el. A sérülés nyolc napon túli gyógytartamú, a támadás azonban alkalmas volt az előidézettnél súlyosabb, akár életveszélyes vagy maradandó fogyatékosságot eredményező sérülés létrehozására is – esetleges koponyaűri vérzés vagy agyállományi sérülés esetén.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozást az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.