Kiterjesztenék a parkolási kedvezményeket a csak tartózkodási hellyel rendelkezőkre is Győrben

Pintér Bence 2023-05-23 19:01:00
Összeült a közgyűlés, elfogadták a harmadik zóna parkolásának lazítását. A polgármester további enyhítést tervez.

Kedden ülésezett a győri önkormányzat közgyűlése. A képviselők először a rendőrség tavalyi évről szóló beszámolóját hallgatták végig, majd kommentálták azt. MIndenki megköszönte a rendőrség eredménye munkáját,

több képviselő kérte ugyanakkor, hogy a rendőrség lépjen fel fokozottabban az illegális gyorsulási versenyek, illetve a tiltott részeken közlekedő kamionok ellen.

Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) képviselő ezen felül az elektromos rollerek használatának jogszabályi környezetéről kérdezte a rendőrkapitányt.

A változtatási tilalom legújabb verziója kapcsán Pollreisz Balázs (MSZP) szólalt fel, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben a most tilalom alá vont területeken kisebb lesz a minimális zöldfelület mértéke, vagy növekedik a beépíthetőség, így ő ezt nem tudja támogatni.

A közgyűlés ezután elfogadta az újonnan zónásított területeken a parkolási szabályok lazítását,

amelyekről itt számoltunk be korábban. A Kodály Zoltán parkolólemez szabályozása egyelőre technikai okból kikerült a rendeletből. Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester a fürdő körüli parkolásra hívta fel a figyelmet, mivel az ottani új parkolólemez körül nem minden utca fizetős, így itt lehet, hogy át kell majd gondolni dolgokat. Borsi Róbert a javaslat mellett érvelt, szerinte nem lesz ettől több autó; ezután felvetette, hogy a vásárcsarnok körüli utcák szombaton is legyenek fizetősek.

Dézsi Csaba András polgármester ezután bejelentette, hogy a parkolási kedvezményeket szeretnék kiterjeszteni a csak győri tartózkodási hellyel rendelkezőkre is, erről várhatóan júniusban szavaznak.

Balla Jenő képviselő, a fizetős zóna kiterjesztésének leghangosabb ellenzője nem vett részt az ülésen, de telefonon elmondta lapunknak, hogy rossz ötletnek tartja a rendelet további farigcsálását, szerinte továbbra is egyértelmű, hogy azt el kell törölni. Emellett nem tartja jó ötletnek, hogy a Vásárcsarnok körül szombatonként is fizetősek legyenek az utcák.

Ezután a 2022-es költségvetésről esett szó, Szeles Szabolcs pénzügyekért felelős alpolgármester ismét elmondta, hogy milyen nehéz volt az elmúlt három év. Sik Sándor (Fidesz-KDNP) szentiváni képviselő azt javasolta, hogy 242,5 millió forintot útépítésre, útfelújításra használjanak fel Szentivánon. Erre Dézsi polgármester nem tett ígéretet, kommentárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy személyes felelőssége is van az embereknek abban, hogy kátyúsak lesznek a kertvárosban az utak, mivel nem tartják be a sebességhatárokat.

A közgyűlés elfogadta Győr 2023 és 2027 között érvényes esélyegyenlőségi programját, illetve a Győr városára vonatkozó energiaellátás fejlesztéséről szóló tanulmányt.

A közgyűlésre az országgyűlés által elfogadott békenyilatkozatot is behozta Dézsi polgármester. Ehhez Pollreisz Balázs egy módosító inditványt tett: azt kérte, hogy Győr közgyűlése szólítsa fel az országgyűlést, hogy ezt a békenyilatkozatot juttassák el Moszkvába és Kijevbe is, mivel korábban kiderült, hogy ezt nem tervezi a külügyminisztérium.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.