Egy önkormányzati képviselőt is cenzúráztak a győri polgármester Facebook-oldalán

Pintér Bence 2023-05-19 11:15:00
Balla Jenő független képviselő kommentjét törölték, majd le is tiltották.

A Gyárvárosban felgyűlt szeméthalom kapcsán posztolt a minap Dézsi Csaba András győri polgármester, és a kommentelők között feltűnt Balla Jenő (Összefogás Győrért) győri képviselő is. Ha azonban valaki el szeretné olvasni, hogy miről kommentelt, nincs szerencsés napja:

a kommentet törölték, és mint a képviselőtől megtudtuk, le is tiltották őt a polgármester oldaláról.

Telefonon kerestük meg Balla Jenőt, aki elmondta, hogy emlékei szerint annyit kommentelt, hogy a probléma megoldását már szervezi a helyi közös képviselő és a Győr-Szol, tehát semmi trágárságot vagy ilyesmit nem írt. Most ezt találjuk a kommentje helyén:

A letiltással sincs Balla egyedül, több ezer győri járt már így az elmúlt években, aki kritikát fogalmazott meg a polgármester egy-egy posztja kapcsán, vagy szimplán kérdést tett fel adott ügyekben. A polgármester eközben folyamatosan olyan közérdekű adatokat oszt meg itt, amelyek máshol nem elérhetőek, de a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság felé azzal érvel, hogy oldala magánoldal, és minden közérdekű információ megjelenik vagy a GyőrPluszban, vagy a város honlapján.

Ezt éppen egy olyan poszt kapcsán volt kénytelen válaszolni, ahol a kitett videó (egy látványterv) a GyőrPluszon is csak az ő oldalára linkelve jelent meg, tehát akit letiltott, az nem tudta megnézni. Azóta is több olyan közérdekű témában posztolt, amelyek máshol nem jelentek meg.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.