Dézsi: A lakosság kéri a fizetős zónák kiterjesztését

Pintér Bence 2023-05-11 08:43:26
A polgármester ismét, sokadszor hamisan állította, hogy ki lenne tiltva a Győr összefog csoportból.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt csütörtök reggel Dézsi Csaba András győri polgármester. Az adásban elsőként a parkolás témája került szóba.

Dézsi polgármester szerint nem lehet elég parolóhelyet építeni, mivel az sosem lesz elég.

Ezután beszélt arról, hogy őt is meglepte pár ciklussal ezelőtt, de tőle konkrétan a nádorvárosi lakosok kérték a fizetős zóna kiterjesztését. Ennek az a magyarázata, hogy a kedvezményes bérlettel a helyiek tudnak parkolni, míg az addig a területet ingyenes parkolónak használó, mondjuk belvárosba tartó autózóknak fizetniük kell, tehát várhatóan nem itt fognak megállni, vagy közösségi közlekedéssel közlekednek inkább.

A polgármester kérdést kapott az uszoda megnyitásáról, egészen pontosan akkor, hogy mikor lesz ez.

„Az uszodát folyamatosan nyitjuk meg” – mondta a polgármester, majd elárulta, hogy az Aqua nagymedencéjét júniusban nyitják meg várhatóan, ahogy a Magyar Vilmos-uszodát is.

Előbbiben LED-lámpákat cserélnek, és „már megvan a közbeszerzés”, ami azt jelenti, hogy a munka még hátravan. Utóbbiban folyik már a munka, ott mindkét medencét felújítják. A polgármester azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy íme, tehát itt is hazudtak „az ellenzéki provokátorok”, hiszen valóban történik felújítás. Kérdés, hogy egy május-júniusi LED-izzócseréhez vajon miért kellett vajon tavaly szeptemberben bezárni az Aquát. A polgármester egyébként szeptember óta azt állítja, hogy be sem zártak az uszodák.

Dézsi polgármester ezen felül a műsorban azt állította, hogy minden közérdekű információ elérhető a Győr.hun, illetve a GyőrPluszon is, amivel korábbi cikkünkre, illetve a NAIH-határozatra reagált. Ez az állítás egyébként nem igaz, csak az elmúlt hónapban is volt három olyan téma, amiről csak a Facebook-oldalán írt:

Ugyanitt fontos megjegyezni, hogy a NAIH-nál tett bejelentéseinkkel nem az a célunk, hogy letiltsák a polgármester Facebook-oldalát, hanem hogy feloldják annak a több ezer győrinek a tiltását az oldalon, akiket a legtöbb esetben mondvacsinált indokokkal tiltott le a polgármester és stábja, mondjuk azért, mert feltettek egy kérdést.

Ezen felül a polgármester arról sem mondott igazat, hogy ki lenne tiltva a Győr összefog csoportból,

aminek egyébként soha nem is volt tagja, tehát ki sem tilthattuk, és legutóbbi ilyen kijelentése után külön meg is hívtuk oda. A csoportnak több fideszes egyéni képviselő is tagja, akik korlátozás nélkül posztolhatnak a csoportban, ha akarnak, és többen élnek is ezzel a lehetőséggel.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

10 millió forintos fejlesztést finanszírozott meg a TDK a szombathelyi Gépipariban

Egy komplett tantermet újítottak fel. Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott az összegből.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.