Dézsi: A lakosság kéri a fizetős zónák kiterjesztését

Pintér Bence 2023-05-11 08:43:26
A polgármester ismét, sokadszor hamisan állította, hogy ki lenne tiltva a Győr összefog csoportból.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt csütörtök reggel Dézsi Csaba András győri polgármester. Az adásban elsőként a parkolás témája került szóba.

Dézsi polgármester szerint nem lehet elég parolóhelyet építeni, mivel az sosem lesz elég.

Ezután beszélt arról, hogy őt is meglepte pár ciklussal ezelőtt, de tőle konkrétan a nádorvárosi lakosok kérték a fizetős zóna kiterjesztését. Ennek az a magyarázata, hogy a kedvezményes bérlettel a helyiek tudnak parkolni, míg az addig a területet ingyenes parkolónak használó, mondjuk belvárosba tartó autózóknak fizetniük kell, tehát várhatóan nem itt fognak megállni, vagy közösségi közlekedéssel közlekednek inkább.

A polgármester kérdést kapott az uszoda megnyitásáról, egészen pontosan akkor, hogy mikor lesz ez.

„Az uszodát folyamatosan nyitjuk meg” – mondta a polgármester, majd elárulta, hogy az Aqua nagymedencéjét júniusban nyitják meg várhatóan, ahogy a Magyar Vilmos-uszodát is.

Előbbiben LED-lámpákat cserélnek, és „már megvan a közbeszerzés”, ami azt jelenti, hogy a munka még hátravan. Utóbbiban folyik már a munka, ott mindkét medencét felújítják. A polgármester azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy íme, tehát itt is hazudtak „az ellenzéki provokátorok”, hiszen valóban történik felújítás. Kérdés, hogy egy május-júniusi LED-izzócseréhez vajon miért kellett vajon tavaly szeptemberben bezárni az Aquát. A polgármester egyébként szeptember óta azt állítja, hogy be sem zártak az uszodák.

Dézsi polgármester ezen felül a műsorban azt állította, hogy minden közérdekű információ elérhető a Győr.hun, illetve a GyőrPluszon is, amivel korábbi cikkünkre, illetve a NAIH-határozatra reagált. Ez az állítás egyébként nem igaz, csak az elmúlt hónapban is volt három olyan téma, amiről csak a Facebook-oldalán írt:

Ugyanitt fontos megjegyezni, hogy a NAIH-nál tett bejelentéseinkkel nem az a célunk, hogy letiltsák a polgármester Facebook-oldalát, hanem hogy feloldják annak a több ezer győrinek a tiltását az oldalon, akiket a legtöbb esetben mondvacsinált indokokkal tiltott le a polgármester és stábja, mondjuk azért, mert feltettek egy kérdést.

Ezen felül a polgármester arról sem mondott igazat, hogy ki lenne tiltva a Győr összefog csoportból,

aminek egyébként soha nem is volt tagja, tehát ki sem tilthattuk, és legutóbbi ilyen kijelentése után külön meg is hívtuk oda. A csoportnak több fideszes egyéni képviselő is tagja, akik korlátozás nélkül posztolhatnak a csoportban, ha akarnak, és többen élnek is ezzel a lehetőséggel.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.