LMP: a kormány ellehetetlenítené a közmeghallgatásokat

Farkas Bazsi 2023-05-02 14:06:00
Csárdi Antal szerint a Fidesz és a kormány megalkotta a "közelhallgatás rendszerét".

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul egy kormányrendelet miatt, amely az ellenzéki párt véleménye szerint ellehetetlenítené a közmeghallgatásokat - mondta Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közölte: a Magyar Közlöny április 27-i számában megjelent egy kormányrendelet, amely szerint ezentúl közigazgatási hatósági eljárásban a közmeghallgatás az érintettek személyes jelenléte nélkül is megtartható.

Ezt abszurdnak nevezte, mondván, a Fidesz és a kormány ezzel megalkotta a "közelhallgatás rendszerét". Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben, mert meggyőződése, hogy a kormányrendelet sérti a magyar állampolgárok alkotmányos jogait - mondta Csárdi Antal.

Hangsúlyozta: Magyarországon eddig sem volt túl sok beleszólása a társadalomnak a közügyekbe, hiszen a Fidesz a népszavazást "gyakorlatilag betiltotta", ezzel a rendelettel pedig a közmeghallgatásokat lehetetleníti el, így az embereknek még lehetőségük sem lesz elmondani a véleményüket vagy feltenni a kérdéseiket olyan fontos ügyekben, mint az akkumulátorgyárak telepítése.

Csárdi Antal szerint a kormány azért fél a magyar emberek véleményétől, mert "takargatnivalója" van, pedig ki kell mondani, hogy az akkumulátorgyártás milyen mérhetetlen környezetterheléssel jár.

Kijelentette: az LMP amíg "mozdulni tud", harcolni fog azért, hogy minden magyar ember hozzájuthasson a hétköznapi életét befolyásoló beruházásokkal kapcsolatos információkhoz.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.