Éljen Szombathely: 2024-ben is együtt indulnak a pártok Szombathelyen

Pintér Bence 2023-04-27 14:45:00
A polgármesterjelölt pedig Nemény András lesz.

Ismét együtt indulnak az országos értelemben ellenzéki pártok, illetve civil szervezetek Szombathelyen a 2024-es önkormányzati választáson – derült ki a 2019-ben már megismert, pártokat és civil szervezeteket összefogó ernyőszervezet, az Éljen Szombathely! csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bejelentették, hogy Nemény András mostani polgármester lesz az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a jövő évi választáson.

Nemény megköszönte a szövetségeseknek, hogy ismét bizalmat szavaznak neki. Elmondta: nehéz három és fél éven vannak túl, folyamatos válságkezelésben voltak. Mégis azt tapasztalja, hogy gyakran fideszes, illetve jobboldali szombathelyiek is folytatásra bíztatják – olyanok, akik nem rá szavaztak az előző választáson.

Nemény kiemelte: semmire nem jutott volna, ha nincsen mögötte az az erős csapat, amely most újra jelöli polgármesternek.

„Tisztább, zöldebb, rendezettebb, élhetőbb város képzeltünk el, ami szerintem meg is valósult” – mondta a polgármester. Kiemelte a minőségi változást a parkfenntartásban, szerinte érezhetően tisztább a város; emellett az útfelújításokat, a közösségi bérlakásrendszert, a háziorvosi és óvónői életpályamodellt, a közösségi közlekedés átalakítását említette. Sok más ügyet felsorolva kiemelte az iparfejlesztés sikerességét is. A polgármester dicsérte emellett az önkormányzat bizottsági elnökeinekmunkáját is.

Nemény végül azt mondta: a legfontosabb, hogy megvan köztük a bizalom, és mindannyian megfogadták, hogy az összes Szombathelyiért dolgoznak.

Mi azt kérdeztük még a városvezetőtől, hogy okozhat-e feszültséget a csapaton belül, hogy változhat az egyéni körzetek és listás képviselői helyek száma a demográfia tükrében. A polgármester azt válaszolta, hogy ez nem fog feszültséget okozni. A Nyugat.hu kérdésére válaszolva Nemény elmondta, hogy a képviselőjelölteket később jelentik be, mert a kormány még módosíthatja az önkormányzati törvényt. Ezen felül a lap kérdésére még arról is beszélt, hogy Czeglédy Csaba 2019-hez hasonlóan most is az egyesület támogatásával, de függetlenként fog indulni. 

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.