Éljen Szombathely: 2024-ben is együtt indulnak a pártok Szombathelyen

Pintér Bence 2023-04-27 14:45:00
A polgármesterjelölt pedig Nemény András lesz.

Ismét együtt indulnak az országos értelemben ellenzéki pártok, illetve civil szervezetek Szombathelyen a 2024-es önkormányzati választáson – derült ki a 2019-ben már megismert, pártokat és civil szervezeteket összefogó ernyőszervezet, az Éljen Szombathely! csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bejelentették, hogy Nemény András mostani polgármester lesz az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a jövő évi választáson.

Nemény megköszönte a szövetségeseknek, hogy ismét bizalmat szavaznak neki. Elmondta: nehéz három és fél éven vannak túl, folyamatos válságkezelésben voltak. Mégis azt tapasztalja, hogy gyakran fideszes, illetve jobboldali szombathelyiek is folytatásra bíztatják – olyanok, akik nem rá szavaztak az előző választáson.

Nemény kiemelte: semmire nem jutott volna, ha nincsen mögötte az az erős csapat, amely most újra jelöli polgármesternek.

„Tisztább, zöldebb, rendezettebb, élhetőbb város képzeltünk el, ami szerintem meg is valósult” – mondta a polgármester. Kiemelte a minőségi változást a parkfenntartásban, szerinte érezhetően tisztább a város; emellett az útfelújításokat, a közösségi bérlakásrendszert, a háziorvosi és óvónői életpályamodellt, a közösségi közlekedés átalakítását említette. Sok más ügyet felsorolva kiemelte az iparfejlesztés sikerességét is. A polgármester dicsérte emellett az önkormányzat bizottsági elnökeinekmunkáját is.

Nemény végül azt mondta: a legfontosabb, hogy megvan köztük a bizalom, és mindannyian megfogadták, hogy az összes Szombathelyiért dolgoznak.

Mi azt kérdeztük még a városvezetőtől, hogy okozhat-e feszültséget a csapaton belül, hogy változhat az egyéni körzetek és listás képviselői helyek száma a demográfia tükrében. A polgármester azt válaszolta, hogy ez nem fog feszültséget okozni. A Nyugat.hu kérdésére válaszolva Nemény elmondta, hogy a képviselőjelölteket később jelentik be, mert a kormány még módosíthatja az önkormányzati törvényt. Ezen felül a lap kérdésére még arról is beszélt, hogy Czeglédy Csaba 2019-hez hasonlóan most is az egyesület támogatásával, de függetlenként fog indulni. 

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.