A szombathelyi Jégpince úti körforgalom megépítésével csúcsidőben várhatóan feltorlódik majd a kocsisor a Jókai utcán és a Bartók Béla körúton

Farkas Bazsi 2023-04-17 08:01:00
Ugyanakkor összességében mégis biztonságosabb lesz a környék forgalma.

Jelenleg a közmű cseréket végzik a szakemberek Szombathelyen a Gagarin, Jégpince, Bartók és Jókai utcák kereszteződésében, hamarosan pedig megépül az a körforgalom, amit jó 15 éve egy vállalkozói csoportnak kellett volna kivitelezni

Olvasónk keresett meg minket azzal a kérdéssel, hogy az épülő körgalom nem elhibázott lépés lesz-e a környék közlekedését tekintve. Véleménye szerint ugyanis az útkereszteződés eddig alá, fölé rendelt utakból áll. Így azok az autósok, akik a város egyik fő közlekedési ütőerének számító Bartók Béla körúton vagy a Jókai utcán autóztak, akadály nélkül tudtak tovább haladni. A jövőben azonban a Jégpince és a Gagarin utcákról érkezők is egyenrangú közlekedők lesznek, ez pedig meglátása szerint lassítani fogja a korábbi főutak forgalmát. 

Tóth Kálmánt, (Éljen Szombathely!) a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnökét kérdeztük, hogy olvasónk felvetése mennyire tükröz valós problémát.

A felvetésben helyesen hangzott el, hogy alá-, fölérendelt utakat egyenrangú útkereszteződéssé teszünk - kezdte így Tóth. Vagyis mindenkinek teljesen egyforma joga lesz behajtani a körforgalomba.

Az észrevétel jogos, hiszen ez lassítani fogja a Bartókon és a Jókain autózók tempóját. 

Ebben azért nem látok különösebben kivetnivalót, mert ugyanez történt a Nárai utca végén. A Brenner körúton addig lendületesen lehetett haladni, most egy picit belassulnak és mennek tovább. A forgalom nagy része továbbra is a körúton fog haladni, a lentről, fentről, vagyis a Gagarin és a Jégpince utcáról érkezők kevesebb számban lesznek, és így kevésbé is fogják lassítani a körforgalom forgalmát. Azt a lehetőséget azonban meg kell adnunk, hogy ők se órákat álljanak ott a kereszteződésben.

Közlekedési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a biztonság a legfontosabb ezeknek a kereszteződéseknek a kialakításában.

Ennél a leendő körforgalomnál ez duplán érvényes. Hiszen a Jégpince utca és a Kárpáti Kelemen utca is érintett. Itt meg fogjuk tiltani a balra kanyarodást. A Kárpátiból csak jobbra lehet majd kihajtani majd a körforgalomban fordulhatnak meg az autósok. Ez is egyfajta biztonságot fog jelenteni a közlekedőknek - zárta szavait a képviselő.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.