A szombathelyi Jégpince úti körforgalom megépítésével csúcsidőben várhatóan feltorlódik majd a kocsisor a Jókai utcán és a Bartók Béla körúton

Farkas Bazsi 2023-04-17 08:01:00
Ugyanakkor összességében mégis biztonságosabb lesz a környék forgalma.

Jelenleg a közmű cseréket végzik a szakemberek Szombathelyen a Gagarin, Jégpince, Bartók és Jókai utcák kereszteződésében, hamarosan pedig megépül az a körforgalom, amit jó 15 éve egy vállalkozói csoportnak kellett volna kivitelezni

Olvasónk keresett meg minket azzal a kérdéssel, hogy az épülő körgalom nem elhibázott lépés lesz-e a környék közlekedését tekintve. Véleménye szerint ugyanis az útkereszteződés eddig alá, fölé rendelt utakból áll. Így azok az autósok, akik a város egyik fő közlekedési ütőerének számító Bartók Béla körúton vagy a Jókai utcán autóztak, akadály nélkül tudtak tovább haladni. A jövőben azonban a Jégpince és a Gagarin utcákról érkezők is egyenrangú közlekedők lesznek, ez pedig meglátása szerint lassítani fogja a korábbi főutak forgalmát. 

Tóth Kálmánt, (Éljen Szombathely!) a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnökét kérdeztük, hogy olvasónk felvetése mennyire tükröz valós problémát.

A felvetésben helyesen hangzott el, hogy alá-, fölérendelt utakat egyenrangú útkereszteződéssé teszünk - kezdte így Tóth. Vagyis mindenkinek teljesen egyforma joga lesz behajtani a körforgalomba.

Az észrevétel jogos, hiszen ez lassítani fogja a Bartókon és a Jókain autózók tempóját. 

Ebben azért nem látok különösebben kivetnivalót, mert ugyanez történt a Nárai utca végén. A Brenner körúton addig lendületesen lehetett haladni, most egy picit belassulnak és mennek tovább. A forgalom nagy része továbbra is a körúton fog haladni, a lentről, fentről, vagyis a Gagarin és a Jégpince utcáról érkezők kevesebb számban lesznek, és így kevésbé is fogják lassítani a körforgalom forgalmát. Azt a lehetőséget azonban meg kell adnunk, hogy ők se órákat álljanak ott a kereszteződésben.

Közlekedési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a biztonság a legfontosabb ezeknek a kereszteződéseknek a kialakításában.

Ennél a leendő körforgalomnál ez duplán érvényes. Hiszen a Jégpince utca és a Kárpáti Kelemen utca is érintett. Itt meg fogjuk tiltani a balra kanyarodást. A Kárpátiból csak jobbra lehet majd kihajtani majd a körforgalomban fordulhatnak meg az autósok. Ez is egyfajta biztonságot fog jelenteni a közlekedőknek - zárta szavait a képviselő.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.