Már bontják a szentkirályi hidat

Farkas Bazsi 2023-04-03 14:14:56
Komolyan átszerveződik emiatt Szombathely déli városrészének közlekedése.

Annyira rossz állapotban van a szentkirályi híd, hogy le kell bontani és teljesen újat kell építeni helyette - írtuk hónapokkal ezelőtt. A munka pedig ma reggel meg is kezdődött. 

A kivitelezési árajánlat bruttó 317 millió 493 ezer 936 forint. Ez azonban a rendelkezésre álló összeget bruttó 206 millió 709 ezer 643 forinttal meghaladja, így külön közgyűlési döntés kellett ahhoz, hogy az építkezés megkezdődhessen. A híd rossz állapota azonban nem tett lehetővé mást, minthogy a városi költségvetésből kipótolják ezt az összeget.

Ahogy azt előzetesen már bejelentették, a hidat ma reggel lezárták és megkezdődött a bontása. A helyszínről jelentkezett be Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője, aki elmondta:

Április 3-án ténylegesen megkezdődött a híd bontása. A korlátokat, amelyek a gyalogosokat védték, már ledózerolták. Jelen pillanatban az aszfaltfelületnek a felbontása zajlik, hiszen az veszélyes hulladéknak minősül, ezt külön kell kezelni. Ez a gyaloghíd viszont, amin én állok, ez teljes mértékben működik a gyalogosok, kerékpárosok számára. A Blaguss ráhordó járatai is megindultak. Szentkirályi járat névvel tisztelték meg a Blaguss munkatársai azokat a buszokat, amelyek itt köröznek az elzárt területen. Arra kérek mindenkit, hogy használják minél többen a buszokat is! Az iskolába járás, munkába járás ezekkel jórészt megoldott. A gépjármű-közlekedés azokon az ismert csatornákon tud zajlani, ahogyan eddig, hátrafelé, a Határőr utcán keresztül, a mentesítő úton keresztül lassan, hiszen az egy antigoritos, viszonylag durva burkolat, és kifele természetesen a külső Rumi út, illetve a Bogáti út felé lehet elhagyni a bogáti, illetve a szentkirályi városrésznek ezt a részét. Türelmet kívánok mindannyiunknak, jó egészséget kívánok mindannyiunknak, és abban bízom, hogy ez a kivitelezés minél flottabbul, minél gyorsabban, minél hamarabb le fog zárulni.

Címlapfotó: Szombathely MJV Facebook-oldal

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.