Már bontják a szentkirályi hidat

Farkas Bazsi 2023-04-03 14:14:56
Komolyan átszerveződik emiatt Szombathely déli városrészének közlekedése.

Annyira rossz állapotban van a szentkirályi híd, hogy le kell bontani és teljesen újat kell építeni helyette - írtuk hónapokkal ezelőtt. A munka pedig ma reggel meg is kezdődött. 

A kivitelezési árajánlat bruttó 317 millió 493 ezer 936 forint. Ez azonban a rendelkezésre álló összeget bruttó 206 millió 709 ezer 643 forinttal meghaladja, így külön közgyűlési döntés kellett ahhoz, hogy az építkezés megkezdődhessen. A híd rossz állapota azonban nem tett lehetővé mást, minthogy a városi költségvetésből kipótolják ezt az összeget.

Ahogy azt előzetesen már bejelentették, a hidat ma reggel lezárták és megkezdődött a bontása. A helyszínről jelentkezett be Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője, aki elmondta:

Április 3-án ténylegesen megkezdődött a híd bontása. A korlátokat, amelyek a gyalogosokat védték, már ledózerolták. Jelen pillanatban az aszfaltfelületnek a felbontása zajlik, hiszen az veszélyes hulladéknak minősül, ezt külön kell kezelni. Ez a gyaloghíd viszont, amin én állok, ez teljes mértékben működik a gyalogosok, kerékpárosok számára. A Blaguss ráhordó járatai is megindultak. Szentkirályi járat névvel tisztelték meg a Blaguss munkatársai azokat a buszokat, amelyek itt köröznek az elzárt területen. Arra kérek mindenkit, hogy használják minél többen a buszokat is! Az iskolába járás, munkába járás ezekkel jórészt megoldott. A gépjármű-közlekedés azokon az ismert csatornákon tud zajlani, ahogyan eddig, hátrafelé, a Határőr utcán keresztül, a mentesítő úton keresztül lassan, hiszen az egy antigoritos, viszonylag durva burkolat, és kifele természetesen a külső Rumi út, illetve a Bogáti út felé lehet elhagyni a bogáti, illetve a szentkirályi városrésznek ezt a részét. Türelmet kívánok mindannyiunknak, jó egészséget kívánok mindannyiunknak, és abban bízom, hogy ez a kivitelezés minél flottabbul, minél gyorsabban, minél hamarabb le fog zárulni.

Címlapfotó: Szombathely MJV Facebook-oldal

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.