Annyira rossz állapotban van a szentkirályi híd, hogy le kell bontani és teljesen újat kell építeni helyette 

Farkas Bazsi 2022-12-07 18:23:00
Már jó ideje csak félpályán halad itt, a szombathelyi Déli Városrész forgalma.

Tavaly július 7-én jelentette be Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője, hogy pénz áll a házhoz. Vagyis Szombathely összesen 1 milliárd 200 millió forintot kap fejlesztésre. A csomagot címkézve kapta a város, így belterületi utak, a Víztorony környékének felújítása, a Vásárcsarnok körüli parkolók építése és Gyöngyös-híd rekonstrukció is szerepelt a táblázatban.

Hende elsőként a családja tulajdonában álló lakáshoz közeli Markusovszky hidat szerette volna felújítani. Csakhogy egyrészt az éves hídvizsgálati jegyzőkönyv szerint is a szentkirályi Szent István király utcai híd volt a legrosszabb állapotban. Másrészt pedig a képviselő bejelentése után 5 nappal a híd egyik fele beszakadt, így ez is megerősítette a városvezetést abban, hogy ezt a hidat kell a központi költségvetésből érkező pénzből felújítani. 

Fotó: Tóth Kálmán Facebook

A kormánytól kapott táblázatban 130 millió forint szerepelt a felújítás során.

Időközben azonban kiderült, hogy a pénz nem lesz elég, mivel a híd annyira rossz állapotban van, hogy egy teljesen újat kell a mostani helyett építeni

- erről Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője, bizottsági elnök beszélt.

A most kézhez kapott legkedvezőbb kivitelezési árajánlat bruttó 317 millió 493 ezer 936 forint. Ez azonban a rendelkezésre álló összeget bruttó 206 millió 709 ezer 643 forinttal meghaladja.

Arról tehát a szombathelyi közgyűlésnek kell csütörtökön döntenie, hogy a szükséges plusz pénzt a beruházás mellé kívánják-e tenni a város költségvetéséből vagy sem.

A keddi Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság jóváhagyta az előterjesztést így várhatóan csütörtökön is zöld utat kap az előterjesztés.

A közgyűlési anyagban egyébként az is szerepel, hogy a központi költségvetésből érkezett 1 milliárd 200 millió forint összesen bruttó 249 millió 267 ezer 483 forintjába van a szombathelyieknek. Ennyi pénzzel kellett ugyanis kiegészíteni a projektek költségvetését. 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.