A SZOVA fonyódi nyaralójában üdülhetnek a szombathelyi gyerekek

Farkas Bazsi 2023-03-24 17:33:00
Mivel a társadalmi munkában épített balatonberényi üdülőt az állam elvette, így talált megoldást az önkormányzat arra, hogy a gyerekek ne maradjanak Balaton nélkül.

Fonyódon a Báthory utcában található a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodás Zrt. 9 szobás nyaralója. Az épületet eddig a cég dolgozói és családjaik használták. 

Az ingatlant infrastrukturális feltételei, kertje, elhelyezkedése alkalmassá teszik arra, hogy egy bentlakásos, iskolás gyermekeknek szóló tábor helyszínéül szolgáljon - áll abban a közgyűlési előterjesztésben, amely azt javasolja, hogy a cég nyaralóját engedjék át szombathelyi gyermekek táboroztatására.

A tavalyi év adatai szerint a Derkovits, a Váci és az Oladi Általános Iskola diákjai vették igénybe legnagyobb számban a napközis táborokat. 

Fotók: SZOVA,

 

Ezek alapján ennek a három iskolának a tanulói 20 fős turnusokban vehetnék igénybe a nyaralót, június 18. és július 9. között.

A táborban résztvevő gyermekek kiválasztásának szempontjai: szociális rászorultság, kiemelkedő tanulmányi eredmény -, szorgalom vagy sport teljesítmény, tanulmányi vagy sport versenyen elért eredmény - írja az előterjesztés.

A költségvetésben 6 millió forintot különítettek el a táboroztatásra, ehhez a polgármester és az alpolgármesterek plusz 100 -100 ezer forintot ajánlottak fel a saját fizetésükből, így összesen 400 ezer forinttal járultak hozzá a gyerekek táboroztatásához.

11 év után lesz megint szombathelyi táboroztatás a Balatonon

2012-ben államosított az Orbán-kormány azt a balatonberényi gyermeküdülőt, amit 1976-ban a vas megyeiek társadalmi munkában építettek fel.

Az üdülő épületét aztán eladták. Az államosítás és az eladás közti 9 évben egyetlen vasi parlamenti képviselő sem emelte fel a szavát azért, hogy a vasiak visszakapják azt, ami korábban az övék volt. 2021 decemberében kezdték meg az átépítését.

A szombathelyi közgyűlés döntést követően ismét táborozhatnak majd a gyerekek a Balaton mellett úgy, hogy az a családok pénztárcáját semmilyen mértékben nem terheli meg. 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.