Újra meghirdette a Rába az egyik ingatlanát, Balla Jenőnek kérdései vannak

Pintér Bence 2023-03-22 13:17:41
Mégsem lesz barkácsáruház a tervezett kulturális negyed mellett?

Három milliárd forintért hirdetett meg egy ingatlant a Rába: ugyanazt a Lukács iskola melletti ingatlant, amire korábban barkácsáruház építését tervezték. (A lenti térképen BAUHAUS felirattal jeleztük.)

Ez a terület a tervezett kulturális negyed tőszomszédságában van egyébként, mint arra közleményében Balla Jenő független győri önkormányzati képviselő is felhívta a figyelmet.

Az ügy kapcsán Balla arról írt, hogy alapvetően is érdekes helyzet és a nagyívű víziókat némiképpen akadályozza, hogy egy tőzsdén jegyzett cég birtokában van a kulturális negyed kapcsán érintett terület, és még a részbeni állami tulajdon sem indokolja, hogy a város a sajátjaként kezelje. Hozzátette: a városnak sok beleszólása sincs, mert a város által tulajdonolt jelentős részvénypakettet „fontos volt valamiért értékesíteni 2007-ben kellően nagy veszteséggel – ha esetleg valakinek 15 év távlatából »elmúltnyolcévezni« volna kedve, megnyugtatásként, már akkor is Fideszes városvezetés volt Győrben”.

Balla szerint független civil képviselőként elvben kellene róla tudnia, ha a város akarná megvenni ezt a területet, de nem tud róla, így magánbefektetők érkezhetnek, de szerinte ez akkor sem jó, ha mondjuk barkácsáruházat, vagy mást akarnak itt építeni, hiszen az belerondít a kulturális negyed tervébe; az pedig még rosszabb, ha most azért vásárolja fel valaki, hogy aztán ha a kulturális negyed megépülne, jó haszonnal eladják majd a városnak.

„Akárhogy is, a következő közgyűlésen fel fogom vetni a témát. Már csak azért is, mert a Schäffer-ház eladása kapcsán megtudhattuk a közgyűlésen, hogy akkor kell megvenni valamit, amikor eladó. Nos kérem, ez a terület éppenséggel most eladó, ráadásul forgalomképes is, és bár szerintem az ár kicsit túlzó, nem kizárt hogy el fog kelni. Egyébként nincs realitása annak, hogy Győr több milliárdért üres telket vegyen, mert nincs rá pénzünk. Csak akkor beszéljünk a kulturális negyedről, és vagy mondjuk ki azt, hogy nem lesz; vagy mondjuk meg hogy honnan szerzünk rá forrást” – írta a képviselő.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.