Bedarálta a kormány a Magyar Orvosi Kamarát

Farkas Bazsi 2023-02-28 15:34:54
Szakmai érveket felsorakoztatva ellenezték az orvosok az kormány által kitalált új ügyeleti rendszert. Két nap alatt felrobbantották a szervezetet.

Hétfőn benyújtották, ma pedig már tárgyalták és 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül el is fogadták a parlamenti képviselők azt a törvényjavaslatot, amelyben a kormány megfosztja jogaitól a Magyar Orvosi Kamarát.

A MOK azért lett szálka a kormány szemében, mert akadályozta az új, általuk kitalált ügyeleti rendszert. Az orvosok egyébként már az új egészségügyi törvény megalkotásakor hangoztatták, hogy azt mindenféle szakmai egyeztetés nélkül alkották meg. Az orvosoknak esélye sem volt beleszólni a törvényalkotásba.

Győr körzetében a március 1-jével indul az új ügyeleti rendszer, itt mindössze egyetlen háziorvos csatlakozott. A MOK összetartásra szólított fel, a kormány pedig ennek hatására megszüntette az orvosok kötelező kamarai tagságát is.

Kincses Gyula, kamarai elnök hétfőn azt mondta, hogy a kormány abszolút valótlan indokokkal, hazugságok alapján indított nagyon durva koncepciós támadást az orvosok ellen.

A kormány véleménye szerint a biztonságos egészségügyi ellátáshoz való jog alkotmányos alapjog. A MOK az új ügyeleti rendszer bevezetésének akadályozásával pedig alapjogot sért. 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.