Csak a kórházi dolgozók, ők viszont ingyen parkolhatnak majd a szombathelyi Markusovszky utca 46 férőhelyes új parkolójában

Farkas Bazsi 2023-02-17 07:36:54
32 millió forintot költ el rá a város.

A műszakhoz igazodik nyilván a parkoló működési rendje, a kórházi dolgozók jönnek, mennek délután tehát ilyen értelemben talán akkora nagy forgalom nem lesz, hogy ellehetetlenítse mondjuk az Eszterházy és a Késmárk utcák hasonló délutáni forgalmát - ezt Kopcsándi József (Éljen Szombathely!) az érintett körzet önkormányzati képviselő nyilatkozta a Szombathely Tévének. 

A riportból az is kiderült, hogy az új, 46 férőhelyes parkolót, csakis a Markusovszky Kórház dolgozói használhatják majd. 

Bár a dolgozók ingyenesen parkolhatnak, a szombathelyi önkormányzat 32 millió forint közpénz felhasználásával építi meg a parkolót. 

Nagyvonalú ez a szombathelyi városvezetéstől akkor, amikor a kórház főigazgatója a korábbi, a dolgozói szakszervezet által felvetett parkolási problémákat tárgyaló kerekasztal egyeztetésekre el sem ment.

Sőt, Nagy Lajos arra a levélre sem válaszolt, amit közgyűlési döntés alapján tavaly március 8-án küldött el neki a polgármesteri hivatal, és amiben az önkormányzat arról érdeklődött, hogy a kórház a saját területén hány parkolót tudna megépíteni.

(...)kérjük fel a kórházi főigazgató urat, hogy vizsgálja meg parkoló építésének lehetőségét a saját területén belül, különös figyelemmel arra, hogy a 2484 hrsz. alatt lévő ÁNTSZ épület több, mint 6000 m2 és abból gyakorlatilag két építmény van jelölve a rajzokon, illetve a településrendezési tervben. Tehát ott én úgy gondolom, hogy lehetőség lenne arra, és mivel kórházi terület lévén szó, úgy gondolom, hogy ez kórházi terület, lehetőség lenne építeni ott parkolókat. (...) - ezt szintén Kopcsándi javasolta a 2022. februári közgyűlésen.

2015 márciusában adták át az új belgyógyászati tömböt. Hogy a hatályos jogszabályok alapján az új tömbhöz hány parkolót kellett volna építeni és ezek miért nem készültek el azt hiába kérdeztük az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, 4 hónapja nem kaptunk választ. 

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.