100 millió forintot kell elkölteni a szombathelyi Fedett Uszodára, hogy ismét rentábilisan használható legyen a nagymedence

Farkas Bazsi 2023-02-15 12:11:45
Új kazánokat kell venni.

2016-ban vette kezdetét a szombathelyi Fedett Uszoda ráncfelvarrása. Összesen 2 milliárd 200 millió forintot költöttek el akkor a projektre, aminek két nagy eleme volt. Az uszoda épületén végeztek karbantartást és megépült az új épületrész, amelyben egy új medence is helyet kapott. 

Az új medence megépültével aztán az uszoda fenntartása is megdrágult.

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Ahogy arról a “Túl sokba kerül a TAO pénzből épült uszoda fenntartása, becsődölt az úszóklub Szombathelyen” című cikkünkben írtunk már:

Bár Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője az avatáson azt mondta, hogy a modern kivitelezésnek hála az uszoda fenntartása olcsóbb lesz, mégsem lett az. Az új medencerész hiányt termelt, a hiányt pedig az úszókon próbálták meg behozni úgy, hogy drágábbak lettek a belépők.

A történet végül oda futott ki, hogy a Vízmű SC, ami addig a gyerek úszást tömörítette megszűnt, a sportolókat pedig a Szombathelyi Sportiskola vette át.

Az uszoda azóta is 100 millió forintos hiányt termel, amit a szombathelyi költségvetés szokott fedezni

Most az is kiderült, hogy a problémát az okozza, hogy a korábbi beruházások alkalmával nem nyúltak hozzá a fedett uszoda gépészetéhez, nagyon rossz kazánokkal működik az uszoda - erről Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester beszélt egy tegnapi nyilatkozatában.

Jelenleg négyszer annyiba kerül az uszoda fenntartása, mint az egy modern gépészettel lenne. A korszerűsítés végrehajtására 100 millió forintot különített el a városvezetés - mondta a polgármester.

Mivel jelenleg nincs gyerek úszásoktatás a városban így prioritás lesz az uszoda gépészetének modernizációja. Nemény elmondása szerint ha minden kedvezően alakul, akkor szeptemberben vissza fogják tudni nyitni a nagy medencét is. 

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.