Horváth Attila: Nem tartom kizártnak, hogy lakossági egyeztetést kezdjünk az Intermodális Csomópontról

Farkas Bazsi 2023-01-27 15:37:38
Bár a megvalósítás egyelőre a kanyarban sincs, lehet, hogy így is érdemes egy társadalmi párbeszédet elkezdeni.

A tegnapi szombathelyi közgyűlésen jött szóba a város tervezett Intermodális Csomópontja. A beruházás még Ipkovich György polgármestersége idején kezdték előkészíteni, azóta lassan 15 év telt el de komolyabb lépés nem történt az ügyben.

A teremben a szakma és a politikusok is egyetértettek abban, hogy a NIF által készített tervek - amelyek köszönőviszonyban sincsenek a város korábbi elképzeléseivel - átgondolatlanok és ebben a formában nem is szeretnék, ha megvalósulna.

Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője azt mondta, hogy a projekt mindenféle társadalmi egyeztetés hiányában is van. A NIF korábban megkeresésére azt a választ adta, hogy nincs kapacitásuk arra, hogy lakossági fórumot tartsanak.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A mai közgyűlés utáni sajtótájékoztatón a csomópont ügye is szóba került. Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester kérdésünkre, mi szerint, ha már a NIF nem tett meg, a város tervez-e lakossági fórumot összehívni azt felelte, hogy ezt egyeztetnünk kell a körzet képviselőjével, de nem tartja kizártnak, hogy társadalmi párbeszédet kezdeményezzenek.

Az elmúlt időszakban a tervekben a legmerészebb elképzelések is helyet kaptak, például, hogy a Hefele iskola melletti meredek részt alakítanák át, és ott közlekednének a buszok. Bár a megvalósításra jelenleg nagyon kicsi esélyt látunk elképzelhető, hogy ennek ellenére már jó előre egyeztetünk a lakossággal - mondta Horváth. 

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.