A LED-csereprogram ügyében sem mondott igazat a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 17:45:00
Nem Győr miatt kezdték el más városok is a LED-csereprogramot.

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A LED-csereprogramról nyilatkozott a GyőrPlusz Televíziónak Dézsi Csaba András győri polgármester, aki azt fejtegette, hogy Győr példája miatt kezdték el más városok is befogadni a programot.

„[A program] Szentendréről indult, csak aztán mikor felajánlották több városnak, senki nem hitte el, hogy ez egy valós lehetőség lehet, mindenki gyanakodott, akkor javasolták, hogy keressenek meg engem, belevágtunk és tényleg működik az egész. Mikor látják már, hogy Győr városában működik valami, akkor természetesen nyilván mások is elkezdték ezt, sokan sorban állnak a lehetőségért”

– mondta a polgármester.

Mindez nagyon jól hangzik, az az egyetlen baj vele, hogy nem igaz.

Mint arról már szeptemberi cikkünkben is beszámoltunk, a Győrben hangsúlyosan „győri” LED-csereprogramként, a polgármester rajzfilmfigurájával reklámozott akciót valójában már jóval annak októberi győri indulása, de egyes helyeken még egyébként bőven a júliusi bejelntése előtt elindították más városokban. Akkor cikkünkben írtuk, a programot elindította addigra:

Láthatjuk tehát, hogy nem igaz, hogy a program győri elkezdése, vagy akár meghirdetése előtt senkit ne érdekelt volna a dolog, vagy senki ne hitte volna el, hogy igazi a program – több nagyobb városban is rég elindult már, mire Győr egyáltalán szóba került.

Győr viszont az egyetlen város, ahol nem szimplán a hivatalban lehet átvenni az izzókat, hanem külön átadóünnepség keretében a városvezetés nyújtja át az egyébként ingyen kapott LED-izzókat,

mintha bármi érdemük is lenne a dologban azon kívül, hogy az egyébként ingyenes program valószínűleg Győrben lett a legdrágább országosan az átadóünnepségek költsége és a túltolt marketing miatt, mivel például óriási, polgármesteri rajzfilmfigurás molino is készült.

A program túlreklámozására valószínűleg azért volt szükség, mert például a fent két utolsónak említett önkormányzattal ellentétben Győrben ez volt az egyetlen rezsivel kapcsolatos segítségnyújtás az önkormányzat részéről, mint azt a polgármester be is vallotta ezen a videón két percnél.

A polgármesternek nincsenek jó hetei álhírterjesztésügyben, legutóbb a Kovalterrel kapcsolatos kijelentései kapcsán derült ki, hogy nem mondott igazat.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.