A LED-csereprogram ügyében sem mondott igazat a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 17:45:00
Nem Győr miatt kezdték el más városok is a LED-csereprogramot.

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A LED-csereprogramról nyilatkozott a GyőrPlusz Televíziónak Dézsi Csaba András győri polgármester, aki azt fejtegette, hogy Győr példája miatt kezdték el más városok is befogadni a programot.

„[A program] Szentendréről indult, csak aztán mikor felajánlották több városnak, senki nem hitte el, hogy ez egy valós lehetőség lehet, mindenki gyanakodott, akkor javasolták, hogy keressenek meg engem, belevágtunk és tényleg működik az egész. Mikor látják már, hogy Győr városában működik valami, akkor természetesen nyilván mások is elkezdték ezt, sokan sorban állnak a lehetőségért”

– mondta a polgármester.

Mindez nagyon jól hangzik, az az egyetlen baj vele, hogy nem igaz.

Mint arról már szeptemberi cikkünkben is beszámoltunk, a Győrben hangsúlyosan „győri” LED-csereprogramként, a polgármester rajzfilmfigurájával reklámozott akciót valójában már jóval annak októberi győri indulása, de egyes helyeken még egyébként bőven a júliusi bejelntése előtt elindították más városokban. Akkor cikkünkben írtuk, a programot elindította addigra:

Láthatjuk tehát, hogy nem igaz, hogy a program győri elkezdése, vagy akár meghirdetése előtt senkit ne érdekelt volna a dolog, vagy senki ne hitte volna el, hogy igazi a program – több nagyobb városban is rég elindult már, mire Győr egyáltalán szóba került.

Győr viszont az egyetlen város, ahol nem szimplán a hivatalban lehet átvenni az izzókat, hanem külön átadóünnepség keretében a városvezetés nyújtja át az egyébként ingyen kapott LED-izzókat,

mintha bármi érdemük is lenne a dologban azon kívül, hogy az egyébként ingyenes program valószínűleg Győrben lett a legdrágább országosan az átadóünnepségek költsége és a túltolt marketing miatt, mivel például óriási, polgármesteri rajzfilmfigurás molino is készült.

A program túlreklámozására valószínűleg azért volt szükség, mert például a fent két utolsónak említett önkormányzattal ellentétben Győrben ez volt az egyetlen rezsivel kapcsolatos segítségnyújtás az önkormányzat részéről, mint azt a polgármester be is vallotta ezen a videón két percnél.

A polgármesternek nincsenek jó hetei álhírterjesztésügyben, legutóbb a Kovalterrel kapcsolatos kijelentései kapcsán derült ki, hogy nem mondott igazat.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.