A LED-csereprogram ügyében sem mondott igazat a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 17:45:00
Nem Győr miatt kezdték el más városok is a LED-csereprogramot.

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A LED-csereprogramról nyilatkozott a GyőrPlusz Televíziónak Dézsi Csaba András győri polgármester, aki azt fejtegette, hogy Győr példája miatt kezdték el más városok is befogadni a programot.

„[A program] Szentendréről indult, csak aztán mikor felajánlották több városnak, senki nem hitte el, hogy ez egy valós lehetőség lehet, mindenki gyanakodott, akkor javasolták, hogy keressenek meg engem, belevágtunk és tényleg működik az egész. Mikor látják már, hogy Győr városában működik valami, akkor természetesen nyilván mások is elkezdték ezt, sokan sorban állnak a lehetőségért”

– mondta a polgármester.

Mindez nagyon jól hangzik, az az egyetlen baj vele, hogy nem igaz.

Mint arról már szeptemberi cikkünkben is beszámoltunk, a Győrben hangsúlyosan „győri” LED-csereprogramként, a polgármester rajzfilmfigurájával reklámozott akciót valójában már jóval annak októberi győri indulása, de egyes helyeken még egyébként bőven a júliusi bejelntése előtt elindították más városokban. Akkor cikkünkben írtuk, a programot elindította addigra:

Láthatjuk tehát, hogy nem igaz, hogy a program győri elkezdése, vagy akár meghirdetése előtt senkit ne érdekelt volna a dolog, vagy senki ne hitte volna el, hogy igazi a program – több nagyobb városban is rég elindult már, mire Győr egyáltalán szóba került.

Győr viszont az egyetlen város, ahol nem szimplán a hivatalban lehet átvenni az izzókat, hanem külön átadóünnepség keretében a városvezetés nyújtja át az egyébként ingyen kapott LED-izzókat,

mintha bármi érdemük is lenne a dologban azon kívül, hogy az egyébként ingyenes program valószínűleg Győrben lett a legdrágább országosan az átadóünnepségek költsége és a túltolt marketing miatt, mivel például óriási, polgármesteri rajzfilmfigurás molino is készült.

A program túlreklámozására valószínűleg azért volt szükség, mert például a fent két utolsónak említett önkormányzattal ellentétben Győrben ez volt az egyetlen rezsivel kapcsolatos segítségnyújtás az önkormányzat részéről, mint azt a polgármester be is vallotta ezen a videón két percnél.

A polgármesternek nincsenek jó hetei álhírterjesztésügyben, legutóbb a Kovalterrel kapcsolatos kijelentései kapcsán derült ki, hogy nem mondott igazat.

Szólj hozzá!

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.