Drága volt a nemzetközi szereplés a körmendi kosárlabdacsapatnak, plusz 10 millió forintos támogatást kértek az önkormányzattól

Farkas Bazsi 2023-01-13 11:27:00
Végül 8 millió forintot kaptak, kettéosztva.

10 millió forintos önkormányzati támogatást kért Körmendtől az NB1-es férfi kosárlabdacsapat. Az előterjesztést novemberben tárgyalta is a testület, bár Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester a kért összegen húzva, 8 millió forintos támogatást terjesztett elő a képviselőknek.

Az ülés alatt Szlávik Csaba (független) képviselő megjegyezte, hogy a magyar bajnokságban elért második helyezésért idén már kapott 6 millió forintot a csapat. Azt pedig már a tavasszal lehetett tudni, hogy nemzetközi szereplés vár a kosarasokra, így a menedzsmentnek számolnia kellett ezzel a költséggel is. A képviselő akkor azt mondta, hogy ez a plusz kiadás nem volt betervezve a városi költségvetésbe. 

Egis: Nehézségeink közepette is kitartunk a kosárlabdacsapat mellett

Néhány napja számoltunk be róla, hogy december 23-án, este 11 óra körül jelent meg az a kormányrendelet, ami újabb adókat vet ki olyan szektorokra amelyek eddig nem voltak érintettek. A gyógyszergyártók számára ez egy árbevétel-arányos különadót jelent. Ez a friss bejelentés szerint a 2022-es, és 2023-as adóévet jelenti.

Szlávik azon javaslatát, hogy a 2023-as költségvetés elkészítésekor külön soron szerepeljen a csapat támogatása, és az eredményekhez, nemzetközi szerepléshez kötött esetleges plusz pénzek kifizetése a polgármester elfogadta.

A testületi döntés értelmében a klub megkapta a 8 millió forintos támogatást. Ebből 4 milliót a 2022-es, a másik 4 milliót pedig a 2023-as költségvetés terhére fizet ki az önkormányzat.

A 2022-es költségvetésben egyébként nincs külön soron a kosarasok támogatása. A sport, kultúra, szociális soron található 34 millió forint.

Számításunk szerint a csapat összesen közel 41  millió 500 ezer forint önkormányzati támogatást kapott 2022-ben.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.