Somogyi gyógyfürdőben szerzett érdekeltséget Hajtó Péter győri képviselő

Pintér Bence 2022-12-30 09:29:14
A koronavírus óta egymásnak adják a kilincset a tulajdonosok a csokonyavisontai fürdőben.

Idén már a harmadik tulajdonos szerezte meg az 1500 lelket számláló Somogy megyei Csokonyavisonta gyógyfürdőjének tulajdonát – ami azért érdekes nekünk itt Győrben, mert  az új tulajdonos Hajtó Péter győri önkormányzati képviselő anyjának cége, a sajtótájékoztatón pedig maga Hajtó mint a cég képviselője vett részt.

A fürdő eredetileg önkormányzati tulajdonban volt, de a pandémia miatt lejtmenetbe került, ezért idén tavasszal egy vállalkozó vásárolta meg és vállalta át a cég tartozásait – és még valami állami támogatás is lett volna a dologban, de kiderült, hogy a vállalkozó szabálytalanul szerezte meg a céget. Ezután augusztusban egy barcsi székhelyű építőipari vállalkozás, a Bau-Lizéna Kft. vette meg a kihirdetett árnál jóval alacsonyabban a fürdőt. Mindenféle ígéretek hangzottak el a jövőbel kapcsolatban,

ehelyett idén decemberben kiderült, hogy újabb tulajdonos került a képbe, a HAFE Hungary Kft. – ennek a cégnek a képviseletében érkezett a somogyi településre Hajtó Péter győri képviselő,

illetve a fényképek tanúsága szerint Herceg Sándor Ottó, a Győr Projekt és a GYHG korábbi ügyvezető igazgatója. A cikk szerint Hajtó más cégeken keresztül egyébként az első vásárlóval, Kuti Balázzsal is kapcsolatban volt. Az Atádhír cikke szerint Hajtó arról beszélt, hogy külső forrásokat és támogatásokat szeretnénk igénybe venni a fürdő felújításához.

Az ügyről az Átlátszó számolt be részletesen.

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.