Óvodabezárások Győrben: a szülőin kiderült, hogy inkább átszervezésnek hívnák a városházán

Pintér Bence 2022-12-23 07:45:00
Gondolkoznak, számolnak most a győri városházán: csak nehogy valaki bezárásnak hívja, ha majd szeptembertől bezárnak egy tagóvodát!

A nádorvárosi Mosolyvár Óvodában, a Gyárvárosi Óvodában és az újvárosi Márvány Óvodában, illetve ezek tagóvodáivan, összesen tehát kilenc óvodában tartottak szülői értekezletet szerda este Győrben. Ezekre a hétvégén és hétfőn meghirdetett értekezletekre információink szerint eredetileg nem ment volna senki a győri önkormányzattól, a keddi közgyűlésen azonban Pollreisz Balázs képviselő (MSZP) tett fel kérdést ezzel kapcsolatban, és kérte a városvezetést, hogy legyen valaki ott a megfelelő osztálytól, vagy a városvezetéstől a tájékoztatókon, mivel szerinte ez a minimum.

Ezután a Gyárvárosi és a Márvány oviba információink szerint a városházától és az óvodákat fenntartó GMK-tól rkeztek szakemberek, a Mosolyvár Óvodába pedig  maga Pergel Elza alpolgármester ment el tájékoztatni a szülőket, bár a hozzánk eljutó információnk szerint ezzel a tájékoztatással ne mvoltak maradéktalanul elégedettek a szülők.

Szerda délután végül sehol sem jelentettek be konkrét bezárást, csak azt, hogy számolgatják, hogyan tudnának az óvodák a leghatékonyabban működni – ehhez „átszervezésekre” lehet szükség, ami – mint azt végül elismerték – jelenthet bezárást is szeptember 1-től.

Az alpolgármester lényegében ugyanarról beszélt, mint a közgyűlésen, miszerint jóval kevesebb gyerek van, mint férőhely, és így most nem hatékony a rendszer, ezen akarnak módosítani. Azt is hozzátette, hogy ennek szerinte nem gazdasági okai vannak. Elmondta: a változások szeptember elsején jöhetnek, de még az áprilisi beiratás előtt értesítik majd a szülőket, és ha bezárás – átszervezés – lesz, arról a közgyűlés fog dönteni. Most a körzethatárok átalakításán is gondolkoznak.

Ha pedig bezárnak épületeket, a csoportokat egyben tartva a pedagógusokkal, dadusokkal együtt költöztetnék máshova.

Nagyon ragaszkodtak azonban mindhárom szülőin ahhoz, hogy ez nem óvodabezárás, csak „átcsoportosítás”, vagy „átszervezés”, ahogy azt is kifogásolták a hozzánk eljutó híreink szerint kilenc óvodáról van szó, pedig valójában csak háromról. Miután viszont mindhárom óvodának van 2-2 tagóvodája, könnyű kiszámolni, hogy valójában kilenc különböző szolgáltatási helyszínt érint valamilyen formában az átszervezés.

A Mosolyvár óvoda és tagóvodái érintett szülői korábban petíciót indítottak a Micimackó tagóvoda esetleges bezárása ellen, itt lehet aláírni.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.