Óvodabezárások Győrben: a szülőin kiderült, hogy inkább átszervezésnek hívnák a városházán

Pintér Bence 2022-12-23 07:45:00
Gondolkoznak, számolnak most a győri városházán: csak nehogy valaki bezárásnak hívja, ha majd szeptembertől bezárnak egy tagóvodát!

A nádorvárosi Mosolyvár Óvodában, a Gyárvárosi Óvodában és az újvárosi Márvány Óvodában, illetve ezek tagóvodáivan, összesen tehát kilenc óvodában tartottak szülői értekezletet szerda este Győrben. Ezekre a hétvégén és hétfőn meghirdetett értekezletekre információink szerint eredetileg nem ment volna senki a győri önkormányzattól, a keddi közgyűlésen azonban Pollreisz Balázs képviselő (MSZP) tett fel kérdést ezzel kapcsolatban, és kérte a városvezetést, hogy legyen valaki ott a megfelelő osztálytól, vagy a városvezetéstől a tájékoztatókon, mivel szerinte ez a minimum.

Ezután a Gyárvárosi és a Márvány oviba információink szerint a városházától és az óvodákat fenntartó GMK-tól rkeztek szakemberek, a Mosolyvár Óvodába pedig  maga Pergel Elza alpolgármester ment el tájékoztatni a szülőket, bár a hozzánk eljutó információnk szerint ezzel a tájékoztatással ne mvoltak maradéktalanul elégedettek a szülők.

Szerda délután végül sehol sem jelentettek be konkrét bezárást, csak azt, hogy számolgatják, hogyan tudnának az óvodák a leghatékonyabban működni – ehhez „átszervezésekre” lehet szükség, ami – mint azt végül elismerték – jelenthet bezárást is szeptember 1-től.

Az alpolgármester lényegében ugyanarról beszélt, mint a közgyűlésen, miszerint jóval kevesebb gyerek van, mint férőhely, és így most nem hatékony a rendszer, ezen akarnak módosítani. Azt is hozzátette, hogy ennek szerinte nem gazdasági okai vannak. Elmondta: a változások szeptember elsején jöhetnek, de még az áprilisi beiratás előtt értesítik majd a szülőket, és ha bezárás – átszervezés – lesz, arról a közgyűlés fog dönteni. Most a körzethatárok átalakításán is gondolkoznak.

Ha pedig bezárnak épületeket, a csoportokat egyben tartva a pedagógusokkal, dadusokkal együtt költöztetnék máshova.

Nagyon ragaszkodtak azonban mindhárom szülőin ahhoz, hogy ez nem óvodabezárás, csak „átcsoportosítás”, vagy „átszervezés”, ahogy azt is kifogásolták a hozzánk eljutó híreink szerint kilenc óvodáról van szó, pedig valójában csak háromról. Miután viszont mindhárom óvodának van 2-2 tagóvodája, könnyű kiszámolni, hogy valójában kilenc különböző szolgáltatási helyszínt érint valamilyen formában az átszervezés.

A Mosolyvár óvoda és tagóvodái érintett szülői korábban petíciót indítottak a Micimackó tagóvoda esetleges bezárása ellen, itt lehet aláírni.

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.