Miért környezetbarátabbak az online kaszinók, mint a hagyományos kaszinók?

ugytudjuk.hu 2022-12-16 11:07:10
Mutatjuk!

Köztudott, hogy az első hagyományos kaszinók és szerencsejátékok megjelenésével nagyon hamar népszerűvé vált az ipar. Maguk a tradicionális kártya játékok és fogadások azért lettek ennyire népszerűek, mert a társadalom elit tagjai legtöbbször kaszinókban éltek társasági életet. Rendezvények, és fényűző események már régebben is léteztek, ám a mai modern szórakoztatóipar kiegészítette ezeknek a kínálatait, így mai formájában a kaszinókhoz nem csak hotelek tartoznak, hanem bevásárlóközpontok, számos szórakozási lehetőség, de még bárok, és különböző éttermek is. A szerencsejáték eredetét nem tudjuk pontosan meghatározni, ám az biztos, hogy valamely formája a történelem során nagyjából minden társadalomban megjelent, hiszen az ókori görögöktől kezdve egészen az Erzsébet-kori Angliáig mindenki alkalmazta szórakozásként a szerencsejáték alapjait.

A hagyományos kaszinók megjelenése után elég nagy időszaknak el kellett telnie ahhoz, hogy megjelenjenek az online kaszinók. Az internet megjelenése után természetesen az elérhető játék kínálatok, és egyéb szórakozási lehetőségek is rohamos fejlődésnek indultak, ezért manapság a tradicionális kaszinóknak inkább kulturális értékük van, míg az online kaszinók a praktikusságot, illetve az egyszerű elérhetőséget képviselik. Egy hagyományos kaszinónak a látványát, valamint az ott szerzett élményt és tapasztalatokat egyértelműen nem múlja felül az online kaszinó. Azonban míg utóbbi otthonról ingyen és egyszerűen elérhető, addig az elsőhöz kénytelenek vagyunk utazni valamennyit, emellett nem biztos, hogy pénztárcabarát.

De hogy kapcsolódik ehhez a környezet szennyezés? Heves viták folynak ebben a témában, hiszen van, aki szerint az online kaszinók használatával több kárt okozunk a környezetünkben, mintha tradicionális kaszinóba járnánk. Ezt azonban számos pontban meg lehet cáfolni, hiszen hagyományos kaszinóba nem mindenkinek van lehetősége eljutni a saját városában, ezért utaznia kell. A repülés az egyik legkörnyezetszennyezőbb utazási forma, hiszen hatalmas mértékű károsanyag kibocsátás történik egy repülőút alkalmával. Ezenkívül a maguknak a kaszinóknak a megépítése is rengeteg szennyezéssel jár, nem beszélve a fényűző épületek nagy mértékű fényszennyezéséről. Ez nem jelenti azt, hogy maguk a kaszinók nem járnak előnnyel az emberek számára, valamint azt sem kell gondolni, hogy az online kaszinók egyáltalán nem környezetszennyezők bizonyos mértékben.

Hagyományos és online kaszinók - Melyikkel szennyezzük kevésbé a környezetünket?

A Föld erőforrásai végesek, ezért az embereknek meg kell védeniük azt. Számos vitát lehet olvasni arról, hogy valójában a hagyományos, vagy az online kaszinóval szennyezzük-e kevésbé a környezetet. Az igazi válasz az, hogy mindkettő káros a környezetre, viszont nem mindegy, hogy milyen mértékben. Természetesen ha választhatnánk az intenzíven káros, vagy kevésbé szennyező megoldás közül, akkor az emberiség nagy része szerencsére az utóbbit választaná, ehhez viszont olyan opciók kellenek, ami az emberek szórakozásához ugyanúgy hozzátesz, illetve kényelmesebb megoldást biztosít számukra. Az online kaszinók megjelenésével ez a koncepció létre is jött, amelyek olyan lehetőséget kínálnak, mely kevésbé környezetszennyező, mégis kielégíti az igényeket.

Foglaljuk össze, hogy milyen érvek szólnak az online kaszinók mellett:

❖    Hagyományos kaszinókkal ellentétben egy online kaszinó esetén nem kell épületeket felépíteni, amivel legfőképp az erdők kiirtását akadályozzuk meg.
❖    Amennyiben a szerencsejátékos messze lakik a kaszinótól, akkor nagy távolságot megtéve kell odautaznia. Az utazással nagy mennyiségű káros anyagok kerülnek a levegőbe, ezzel pedig nő a szén-dioxid kibocsátás, mivel a járművek meghajtásához fosszilis tüzelőanyagok kerülnek elégetésre.
❖    A szoftverfejlesztők egyre környezettudatosabb módszereket alkalmaznak a játékok kivitelezése során. Emellett számos szoftverfejlesztő cég nagy mértékű adományokkal segíti a környezetszennyezés elleni küzdelmet, valamint számos szervezettel együtt rendezvényeken előadást tartanak, illetve oktatásokat biztosítanak a környezetvédelem témájában.
❖    Szerencsére elmondható, hogy egyre több online kaszinó alkalmaz környezetbarát hardvert, ami annak ellenére, hogy energiakímélően működik és kevésbé káros a környezetre, még a költségek is alacsonyabbak. Néhány online kaszinó már megújuló forrásokból származó energiát is használ, mindezt pedig azért teszi, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.
❖    Néhány városban hatalmas a zaj- és fényszennyezés a kaszinók, valamint az ahhoz tartozó épületek miatt. A hagyományos kaszinókba rengeteg mennyiségű ember látogat el egyszerre, nem beszélve a bárokról, buli negyedekről, és egyéb szórakoztatóipari tevékenységekről. 

Azon felül, hogy környezettudatosság szempontjából a legtöbb érv az online kaszinók mellett szól, érdemes megemlíteni az egyéni előnyeit ezeknek a kaszinóknak. Hagyományos kaszinókba az emberiség csupán néhány százalékának van lehetősége eljutni, nem csak a korlátozott lehetőségek miatt, hanem amiatt is, mert az ezzel járó költségek rendkívül magasak. Online kaszinózáskor számos ingyenes opció elérhető, sőt, a legtöbb minőségi kaszinójáték elérhető demo módban is, amivel az élményt anélkül is átélhetjük, hogy pénzt kelljen befizetnünk. Ezáltal az online kaszinózás izgalmait olyanok is megtapasztalhatják, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük eljutni hagyományos kaszinóba. Ezen felül a mai modern technológiának köszönhetően az online kaszinók szolgáltatásai olyan minőségűek (mind működés, mind pedig dizájn terén), amelyekkel szinte teljes mértékben pótolhatjuk a hagyományos kaszinók nyújtotta élményeket.

Mindezt összefoglalva nem hiába kezdik felváltani az online kaszinók a hagyományos kaszinókat, főképp az átlag emberek számára. Egyre több ember számára kerül prioritásra az egyszerű elérhetőség, hiszen könnyebb megoldással szinte ugyanazt az élményt nyújtja az online kaszinó, mint egy tradicionális. Ez nem jelenti azt, hogy a tradicionális kaszinókban való részvétel rossz lenne, hiszen az igazi kaszinózás varázsát semmi nem tudja felülmúlni. Akinek van lehetősége, mindenképp látogasson el egyszer egy igazi kaszinóba, hiszen kulturális örökségnek számítanak ezek az épületek. 

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.