Végleges: bezár a Takarékbank fiókja Jákon

Farkas Bazsi 2022-12-02 10:25:00
Hiába írt levelet a polgármester, a pénzintézet kimondta az áment.

Tegnap számoltak be róla, hogy ismét országos fiókbezárási hullámot bezárási hullámot vezérel le a Takarékbank. Ennek egyik kiszemelt áldozata a jáki fiók is.

Ahogy arról írtunk, egy közleményben tudatta a bank, hogy december 30 után nem kívánja nyitva tartani a falu bankfiókját, azt összevonja a szombathelyi Petőfi Sándor utcai fiókkal, így a jákiak itt tudják ezentúl ügyeiket intézni.

Tóth Ernő (független) a település polgármester, ekkor még kilátásba helyezte, hogy mindent meg fog tenni a szolgáltatás fenntartása érdekében. 

A 2500 fős településen 1963 óta működik bankfiók, mostani épületét a 70-es években a jákiak társadalmi munkában építették fel.

A polgármester kézhez is kapta a válaszlevelet, amelyben arról tájékoztatták, hogy a döntést megváltoztatni nem áll módjukban, így a korábban ismertetett fiókbezárást, pontosabban összevonást véghez fogják venni.

Tóth korábban azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben a Takarékbank nem változtat a döntésén, úgy a jáki önkormányzat által vezetett számlákat másik pénzitézetbe viszi át. A bank válaszából most az tűnik ki, hogy amennyiben ez megtörténne, úgy ATM-et sem fognak üzemeltetni a faluban.

A Takarékbankot eddig hiába kerestük, nem válaszoltak a feltett kérdéseinkre. Többek között azt kérdeztük, hogy az összevonásokat, bezárásokat mi indokolja és, hogy pontosan hány fiók érintett országszerte. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.