Balla Jenő: Vannak ingatlanok, amelyeket nem kéne eladnia a városnak

Pintér Bence 2022-11-25 05:59:00
A független győri képviselő elmondta: a vagyongazdálkodást támogatja, nem a vagyon eladását.

Szerdán gyűlt össze a győri közgyűlés Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága (Gatubi). A napirend első felében az Esély Kft., a Győri Térségfejlesztő és Projektmenedzsment Kft., valamint az állatkert első három negyedévéről szóló beszámolót vitatták meg a képviselők. A legérdekesebb rész az volt, amikor Balla Jebő független képviselő kérdezett a cégről, amely a polgármester megbízásából vizsgálta az önkormányzati cégeket energiahatékonysági szempontból. Az Esély Kft. vezetőjének válasza alapján azonban úgy tűnik, a felmérés nem kifejezetten volt szakmailag professzionális. (Kb. a 29. perctől van erről szó.)

Mindezeket részletesen az eseményről készült élő videónkon is vissza lehet nézni (egy idő után jobb lesz a hang):

A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése. | By Ugytudjuk.hu Győr | Facebook

1.5K views, 4 likes, 0 loves, 8 comments, 5 shares, Facebook Watch Videos from Ugytudjuk.hu Győr: A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése.

A bizottság végül egy, a Bisinger sétányon található 127 négyzetméteres raktárhelyiség eladását tárgyalta, amelyet a Vöröskereszt vásárolna meg 24,6 millió forintért, amely egyébként jelenleg is használja a helyiséget.

Kun András, a bizottság külsős tagja annyit kért, hogy ha lehet, próbáljon valami elővásárlási jogot fenntartani a város erre az ingatlanra, mivel nagyon jó helyen fekszik, de nem derült ki, hogy erre lesz-e lehetőség.

Balla Jenő független képviselő mindeközben arról beszélt, hogy meg kéne határozni Győr törzyvagyonát: olyan ingatlanokat, amelyek frekventált helyen vannak, és akár hosszú távon, mondjuk negyven év múlva is lehetnek terveink vele. Ide tartoznának a műemléképületek is. Balla szerint ez az épület is nagyon jó helyen helyezkedik el, ezért nem értékesítené: támogatja, hogy a Vöröskereszt használja a területet, de akár bérbe is adhatnánk nekik.

Dr. Boros Eszter, a Vagyongazdálkodási Főosztály vezetője azt reagálta, hogy az épület belseje rossz állapotban van, kiadni csak akkor lehetne, ha a felújításra költene az önkormányzat, amire most feltehetően nincs pénz, viszont a Vöröskereszt fel tudná újítani. Arra is emlékeztetett, hogy Balla képviselő eddig a vagyongazdálkodás beindítását szorgalmazta, mire Balla azt reagálta – először megdicsérve a főosztály munkáját –, hogy szerinte fontos szem előtt tartani, hogy a vagyongazdálkodás nem azt jelenti, hogy mindent eladunk. Ezzel egyébként elvben Borsi Róbert fideszes bizottsági elnök is egyetértett. A bizottságból végül Balla Jenő nem szavazta csak meg az eladást.

Balla Jenő egy másik fronton azt kifogásolta, hogy nem került a Gatubi elé az önkormányzati lakások lakbérének emelkedése, amely témában választ nem kapott, viszont minket is meglepett vele, mivel egyelőre sehol sem kommunikálta a városháza, hogy a közös költség tavayi áthárítása után lakbéremelésre készül – viszont a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság ülésén valóban volt hasonló előterjesztés. Ennek hamarosan utánajárunk.

Szólj hozzá!

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Fideszes képviselő: Át kell gondolni, hogy ifj. Knézy alkalmas-e a GyőrPlusz vezetésére

Letörölték a fideszes képviselő jótékonysági akciójának minden nyomát az önkormányzati médiából, Hajtó Péter kiakadt.

Dézsi a diáktudósítóknak: Egy jó újságírónak mit kell csinálni? Kérdezni!

Diákújságírókat oktatott a polgármester, aki másfél éve menekül el rendszeresen teljesen egyszerű újságírói kérdések elől.

Kanye West bejelentette, hogy indul a következő amerikai elnökválasztáson

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Piros Porschét és győrsági ingatlanokat is foglaltak le Völner Pál fiától

83 millió forint kenőpénz átvételével vádolják a volt fideszes államtitkárt, most kiderült, mit foglaltak le a családjától.

Megérkezett a Sugarloaf és Lotfi Begi első közös dala

Szinte kötelező gyakorlat volt Kodály országában egy szó-la-ti-dó című dalt megalkotni.

Keresztes László Lóránt nem támogatta Lantos Csaba kinevezését

Az LMP-s képviselő szerint nem a miniszterjelölt lesz az, akin keresztül a kormány kivezetheti az országot az energiaválságból.

Ismét elromlott a kisbácsai iskola kazánja, folyamatban a javítás

16 fokban tanulnak az alsósok, azt kérték a szülőktől, hogy ne szóljanak újságíróknak.

Nincs fűtés a szombathelyi MMIK-ban

A Mesebolt Bábszínház termében elektromos panelekkel garantálják a meleget.

A Bizottság 3000 milliárd forintnyi EU-s forrás felfüggesztését fogja javasolni

Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem elegendőek, nem elégedett a Bizottság

Schmuck Erzsébet: A klímacsúcs egy elvesztegetett esemény volt

Az elmúlt egy évben a magyar kormány sem tett semmit a klímaváltozás ellen - véli a politikus.