Balla Jenő: Vannak ingatlanok, amelyeket nem kéne eladnia a városnak

Pintér Bence 2022-11-25 05:59:00
A független győri képviselő elmondta: a vagyongazdálkodást támogatja, nem a vagyon eladását.

Szerdán gyűlt össze a győri közgyűlés Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága (Gatubi). A napirend első felében az Esély Kft., a Győri Térségfejlesztő és Projektmenedzsment Kft., valamint az állatkert első három negyedévéről szóló beszámolót vitatták meg a képviselők. A legérdekesebb rész az volt, amikor Balla Jebő független képviselő kérdezett a cégről, amely a polgármester megbízásából vizsgálta az önkormányzati cégeket energiahatékonysági szempontból. Az Esély Kft. vezetőjének válasza alapján azonban úgy tűnik, a felmérés nem kifejezetten volt szakmailag professzionális. (Kb. a 29. perctől van erről szó.)

Mindezeket részletesen az eseményről készült élő videónkon is vissza lehet nézni (egy idő után jobb lesz a hang):

A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése. | By Ugytudjuk.hu Győr | Facebook

1.5K views, 4 likes, 0 loves, 8 comments, 5 shares, Facebook Watch Videos from Ugytudjuk.hu Győr: A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése.

A bizottság végül egy, a Bisinger sétányon található 127 négyzetméteres raktárhelyiség eladását tárgyalta, amelyet a Vöröskereszt vásárolna meg 24,6 millió forintért, amely egyébként jelenleg is használja a helyiséget.

Kun András, a bizottság külsős tagja annyit kért, hogy ha lehet, próbáljon valami elővásárlási jogot fenntartani a város erre az ingatlanra, mivel nagyon jó helyen fekszik, de nem derült ki, hogy erre lesz-e lehetőség.

Balla Jenő független képviselő mindeközben arról beszélt, hogy meg kéne határozni Győr törzyvagyonát: olyan ingatlanokat, amelyek frekventált helyen vannak, és akár hosszú távon, mondjuk negyven év múlva is lehetnek terveink vele. Ide tartoznának a műemléképületek is. Balla szerint ez az épület is nagyon jó helyen helyezkedik el, ezért nem értékesítené: támogatja, hogy a Vöröskereszt használja a területet, de akár bérbe is adhatnánk nekik.

Dr. Boros Eszter, a Vagyongazdálkodási Főosztály vezetője azt reagálta, hogy az épület belseje rossz állapotban van, kiadni csak akkor lehetne, ha a felújításra költene az önkormányzat, amire most feltehetően nincs pénz, viszont a Vöröskereszt fel tudná újítani. Arra is emlékeztetett, hogy Balla képviselő eddig a vagyongazdálkodás beindítását szorgalmazta, mire Balla azt reagálta – először megdicsérve a főosztály munkáját –, hogy szerinte fontos szem előtt tartani, hogy a vagyongazdálkodás nem azt jelenti, hogy mindent eladunk. Ezzel egyébként elvben Borsi Róbert fideszes bizottsági elnök is egyetértett. A bizottságból végül Balla Jenő nem szavazta csak meg az eladást.

Balla Jenő egy másik fronton azt kifogásolta, hogy nem került a Gatubi elé az önkormányzati lakások lakbérének emelkedése, amely témában választ nem kapott, viszont minket is meglepett vele, mivel egyelőre sehol sem kommunikálta a városháza, hogy a közös költség tavayi áthárítása után lakbéremelésre készül – viszont a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság ülésén valóban volt hasonló előterjesztés. Ennek hamarosan utánajárunk.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.