Balla Jenő: Vannak ingatlanok, amelyeket nem kéne eladnia a városnak

Pintér Bence 2022-11-25 05:59:00
A független győri képviselő elmondta: a vagyongazdálkodást támogatja, nem a vagyon eladását.

Szerdán gyűlt össze a győri közgyűlés Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága (Gatubi). A napirend első felében az Esély Kft., a Győri Térségfejlesztő és Projektmenedzsment Kft., valamint az állatkert első három negyedévéről szóló beszámolót vitatták meg a képviselők. A legérdekesebb rész az volt, amikor Balla Jebő független képviselő kérdezett a cégről, amely a polgármester megbízásából vizsgálta az önkormányzati cégeket energiahatékonysági szempontból. Az Esély Kft. vezetőjének válasza alapján azonban úgy tűnik, a felmérés nem kifejezetten volt szakmailag professzionális. (Kb. a 29. perctől van erről szó.)

Mindezeket részletesen az eseményről készült élő videónkon is vissza lehet nézni (egy idő után jobb lesz a hang):

A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése. | By Ugytudjuk.hu Győr | Facebook

1.5K views, 4 likes, 0 loves, 8 comments, 5 shares, Facebook Watch Videos from Ugytudjuk.hu Győr: A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság ülése.

A bizottság végül egy, a Bisinger sétányon található 127 négyzetméteres raktárhelyiség eladását tárgyalta, amelyet a Vöröskereszt vásárolna meg 24,6 millió forintért, amely egyébként jelenleg is használja a helyiséget.

Kun András, a bizottság külsős tagja annyit kért, hogy ha lehet, próbáljon valami elővásárlási jogot fenntartani a város erre az ingatlanra, mivel nagyon jó helyen fekszik, de nem derült ki, hogy erre lesz-e lehetőség.

Balla Jenő független képviselő mindeközben arról beszélt, hogy meg kéne határozni Győr törzyvagyonát: olyan ingatlanokat, amelyek frekventált helyen vannak, és akár hosszú távon, mondjuk negyven év múlva is lehetnek terveink vele. Ide tartoznának a műemléképületek is. Balla szerint ez az épület is nagyon jó helyen helyezkedik el, ezért nem értékesítené: támogatja, hogy a Vöröskereszt használja a területet, de akár bérbe is adhatnánk nekik.

Dr. Boros Eszter, a Vagyongazdálkodási Főosztály vezetője azt reagálta, hogy az épület belseje rossz állapotban van, kiadni csak akkor lehetne, ha a felújításra költene az önkormányzat, amire most feltehetően nincs pénz, viszont a Vöröskereszt fel tudná újítani. Arra is emlékeztetett, hogy Balla képviselő eddig a vagyongazdálkodás beindítását szorgalmazta, mire Balla azt reagálta – először megdicsérve a főosztály munkáját –, hogy szerinte fontos szem előtt tartani, hogy a vagyongazdálkodás nem azt jelenti, hogy mindent eladunk. Ezzel egyébként elvben Borsi Róbert fideszes bizottsági elnök is egyetértett. A bizottságból végül Balla Jenő nem szavazta csak meg az eladást.

Balla Jenő egy másik fronton azt kifogásolta, hogy nem került a Gatubi elé az önkormányzati lakások lakbérének emelkedése, amely témában választ nem kapott, viszont minket is meglepett vele, mivel egyelőre sehol sem kommunikálta a városháza, hogy a közös költség tavayi áthárítása után lakbéremelésre készül – viszont a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság ülésén valóban volt hasonló előterjesztés. Ennek hamarosan utánajárunk.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.