Sátory Károly, szombathelyi önkormányzati képviselő szerint a diáktüntetéseket felülről irányított ügynökök szervezik

Farkas Bazsi 2022-11-23 12:26:00
Hála Istennek az ő iskolájában ilyen nincs.

Az októberi, szombathelyi közgyűlésen (amelynek jegyzőkönyve a napokban került fel a város weboldalára) tárgyalta a testület azt az előterjesztést, amiben az önkormányzat szolidaítását fejezte ki az oktatás jelenlegi helyzetével egyet nem értő és emiatt tiltakozó tanárok és diákok mellett.

A határozati javaslatot végül ezzel a szöveggel el is fogadta a testület:

Szombathely MJV Önkormányzata szolidaritását fejezi ki a pedagógusok munkakörülményeinek javítását célzó tiltakozásokon résztvevő tanárokkal, diákokkal, szülőkkel.

Elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a közoktatási szférában haladéktalanul megfelelő mértékű bérrendezésre kerüljön sor, mivel mostanra csak így biztosítható az ágazat működése.

Gyermekeink oktatása városunk jövője szempontjából a legfontosabb kérdés, ezért felszólítjuk a Kormányt, hogy az érintettek bevonásával dolgozzon ki egy olyan javaslatot, mely rövid és hosszú távon egyaránt megoldást nyújt.

A javaslatot hosszas vita előzte meg, amibe Sátory Károly (Fidesz-KDNP) képviselő, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola igazgatója is bekapcsolódott.

Sátory azt mondta, hogy szerinte igaza van a diákoknak és a tanároknak abban, hogy kevés a pedagógusok fizetése, és abban is, hogy a sok adminsztrációs terhet rónak a kollégáira. Ugyanakkor azt is mondta, hogy:

Az országgyűlési választások kampányának a közepén indult el ez az egész tüntetés sorozat, és onnantól kezdve egy kicsit számomra furcsa, hogyha ön (A polgármester.) azt mondja, hogy nincsen köze a politikához. 

(...)
Borzasztó dolog, hogy azok fönt nem tudom ki, és nem is szeretném megnevezni, akik ezt az egészet időzítik, ahogy ezt az egészet szervezik, így beleviszik a tüntetést, illetve ezt az elégedetlenség véleménynyilvánítási folyamatot, és így elviszik a politika irányába, az a nagyon szomorú, és ez az, amivel a frakciónk nem tud egyetérteni. 

Hogy Sátory pontosan hogyan érti azt, amit mondott, Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester pontosítani próbálta.

El tudja képzelni a képviselő úr, hogy valahonnan föntről ismeretlen homályos erő ideszól a Nagy Lajos Gimnáziumhoz, a Kanizsaihoz, a Zrínyihez, a Művészeti iskolához, és azt mondják, hogy akkor alakítsatok kis sejteket, politikai csoportokat, és szervezzétek össze. Ezt gondolja? Komolyan?

Sátory röviden annyit válaszolt: Tudjuk.

Majd Nemény még egyszer visszakérdezett: Sátory Károly, Illés Károly tudja, hogy az iskolákba beépített alvó isten tudja, milyen ügynökök vannak, akik azért szervezik ezeket a…… Akkor ez a tudjuk, mire vonatkozik?  Ez sok mindent megmagyaráz képviselő úr. Az Ön iskolájában is vannak ilyenek? 

Erre az iskolaigazgató azzal nyugtázott, hogy hála Isten nincs. 

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.