December elsejére kaptunk interjúidőpontot a győri polgármestertől

Pintér Bence 2022-11-17 15:19:00
Élő videós interjút fogunk készíteni Dézsi Csaba Andrással, várjuk olvasóink kérdéseit is.

Az Ugytudjuk.hu olvasói tudhatják, hogy valamilyen ismeretlen okból Dézsi Csaba András győri polgármester tavaly nyár óta nem áll szóba lapunkkal úgy, hogy előtte többször is hosszabb interjút adott nekünk, és rendszeresen meghívót kaptunk a győri városháza sajtótájékoztatóira.

Aztán hirtelen ezek megszűntek, azóta pedig hiába próbáltuk kamerával elcsípni a polgármestert, hogy egy-egy kérdést tegyünk fel neki releváns városi ügyekben, ő erősen igyekezett kerülni az ilyen alkalmakat.

Először tavaly augusztusban, majd októberben nem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre, majd idén ősszel három alkalommal sem sikerült rendes beszélgetést folytatnunk vele a GyőrPlusz épülete előtt. Fontos megjegyezni, hogy mindemellett sem sajtókérdéseinkre, sem közérdekű adatigényléseinkre nem válaszol a városháza.

A legutóbbi ilyen alkalommal Dézsi polgármester azzal vágta ki magát, hogy kérjünk időpontot a titkárságán, amit egyébként már több korábbi alkalommal is megtattünk, de választ nem kaptunk. Természetesen ismét kértünk időpontot, és

a mostani válasz alapján december elsejére kaptunk is időpontot egy élő videós interjú elkészítésére.

Ez alkalommal tehát ha minden igaz, mindenféle szaladgálás és hárítás nélkül tehetjük fel a várost érintő legfontosabb kérdéseket Dézsi Csaba Andrásnak. Van is számos kérdésünk, nyitva szeretnénk viszont hagyni a lehetőséget olvasóinknak is, hogy kérdéseiket általunk feltegyék a polgármesternek. Tehát várjuk olvasóink kérdéseit, témafelvetéseit is a tárgyban „Polgármesteri interjú” jeligével a gyor.ugytudjuk@ugytudjuk.hu címre.

Arra kerünk mindenkit, hogy olyan ügyekben gondolkozzanak kérdéseken, amelyekre valóban a polgármester tud választ adni: ilyen például a városi költségvetés, a városi intézmények (bölcsőde, óvoda, könyvtár, sportlétesítmények, stb.) működése, a tömegközlekedés, készülő vagy tervezett városi fejlesztések ügye, vagy a városi úthálózat kérdése. Nem ígérjük, hogy minden kérdés be fog kerülni, mivel az idő limitált, de azt ígérjük, hogy minden beérkező javaslatot átolvasunk.

És a legfontosabb: december elsején figyeljék a Facebook-oldalunkat, ahol az élő adás fog majd indulni az előre meghirdetett időpontban.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.