Széleskörű rezsitámogatási programra tesz javaslatot a DK Győrben

Pintér Bence 2022-10-25 08:52:00
Rászoruló nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, egyedülálló szülők és nagycsaládosok rezsiszámláinak kifizetését támogathatná a város Glázer Tímea (DK) javaslata alapján. Egyelőre nem tudni, hogy napirendre veszik-e.

Kedden tíz órakor tartják a győri közgyűlés októberi ülését,

amelyre Glázer Tímea (DK) egy rezsitámogatási határozati javaslattal érkezik

– derült ki az önkormányzati képviselő közleményéből.

A DK-s képviselő a következőre tesz javaslatot:

  • 75 év feletti egyedülálló nyugdíjasok támogatása: az energiaszámláik (villany, gáz) 50%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha a nyugdíjának több mint 50%-át meghaladja a megnövekedett energiaszámláik (villany, gáz) együttes összege, illetve energiaszámláik (villany, gáz) 25%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha a nyugdíjának több mint 40%-át meghaladja , de nem éri el annak 50%-át a megnövekedett energiaszámláik (villany, gáz) együttes összege.
  • Rokkantnyugdíjasok támogatása: az energiaszámláik (villany, gáz) 50%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha a kapott ellátásának több mint 50%-át meghaladja a megnövekedett energiaszámláik (villany, gáz) együttes összege, illetve energiaszámláik (villany, gáz) 25%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha rokkant ellátásának több mint 40%-át meghaladja, de nem éri el annak 50%-át a megnövekedett energiaszámláik (villany, gáz) együttes összege.
  • Gyermekét, gyermekeit egyedül nevelő szülők támogatása, az energiaszámláik (villany, gáz) 50%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha a jövedelmének és az összes egyéb bevételének több mint 50%-át meghaladja a megnövekedett rezsiszámla (villany, gáz) együttes összege.
  • Három vagy több gyermekét nevelő családok támogatása, az energiaszámláik (villany,gáz) 50%-os átvállalása kérelem alapján az november 1. és április 30. közötti időszakra, ha a jövedelmük és az összes egyéb bevételük több mint 50%-át meghaladja a megnövekedett rezsiszámla (villany, gáz) együttes összege. Érintett igazolja, hogy a rendeletben foglaltak szerint kérte a három és többgyermekesek esetében járó plusz 600 köbméternyi gáztöbblet-fogyasztásra járó kedvezményt.

Nagy kérdés, hogy miből lehet mindezt finanszírozni. Erről a javaslat azt írja: „szükséges többletforrás összegéről az összesített intézményi adatok és a beérkező kérelmek adatai alapján szükséges döntést hozni, hogy a fedezetet Győr MJV Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló rendeletének »Céltartalék« terhére oldja meg”. A napirendi pontok között nem szerepel a javaslat, amelyet Glázer Tímea egy hete adott le, így egyelőre nem tudja, hogy felvették-e a napirendre.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.