Vereséggel nyitotta a BL-t az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2022-09-21 19:28:00
Így búcsúztak is a vasiak.

Patrioti Levice - Egis Körmend 79-70 

22-20, 17-20, 19-11, 21-19)
Bajnokok Ligája-selejtező, első kör
Malaga
Marques Paulo, Rutesic Zdravko, Straube Carsten

Patrioti Levice: Bojanovsky 14, Bachan 7/6, Knezevic 10/6, Lapornik 19/9, McCallum 6/3. Cserék: Freeman 18, Kovac 3, Kotasek 2,

Egis Körmend: Anderson 12/6, Mitchell 20, Ferencz 5/3, Cakarun 10, Moore 13/3. Cserék: Parrish 5, Durázi 3, Omenaka 2, Doktor -.

Fotó: fiba.com

Az Egis Körmend kezdte jobban a találkozót, 6-2-re is vezettek a piros-feketék. A magyar csapat előnye a negyed közepéig kitartott, 7-9 volt ekkor az eredményjelzőn. 12-11-es állásnál vezetett a Levice, majd 15-13 is volt a táblán. Kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Mindkét csapat támadójátékában sok hibával. A negyed végére fellazult a védekezés a csapatoknál, sorra potyogtak a kosarak. 22-20.

A második negyedet a szlovákok kezdték jobban, de meglépniük nem sikerült, a vasiak tapadtak a távolról jobban célzó ellenfelükre. 27-22, majd 29-24 a táblán. Brutális zsákolást követően, 31-24-es állásnál jött az első körmendi időkérés.  Durázi dobhatott büntetőt, de csak az egyik esett be. Freeman ihletett formában játszott, újabb kosarával növelte előnyét az ellenfél. A negyed közepén 33-29-es állásnál kért időt a Levice, Parrish volt eredményes. Mitchell pontjaival pedig egyenlíteni is sikerült, 33-33. A végjáték is az Egis Körmendé volt, minimális előnnyel fordultak a második félidőre. 39-40.

Dobópárbajjal kezdődött a második félidő. Felváltva szereztek kosarakat a csapatok, teljesen nyílt volt a mérkőzés. A negyed közepét “megnyomták” a szlovákok, Knezevic jó játékának köszönhetően 52-54-re léptek meg. Antonisz Konsztantinidesz időt kért. A játék képe azonban nem változott, tízre nyílt az olló. A körmendieknek nagyon nem ízlett a kemény védekezés, Cakarun pontjai nagyon kellettek. 58-51.

Freeman szerezte az utolsó negyed első pontjait, majd egy újabb zseniális zsákolással időkérésre kényszerítette a Körmendet. A folytatásban körmendi pontok és Levice időkérés következett. Ferencz duplájával zárkózott tovább a magyar ezüstérmes. Knezevic egy triplával köszönt be, majd egy duplát is hintett, időt kért a Körmend. 11 pont volt a hátrány, és szűk öt perc volt hátra a mérkőzésből. A faultproblémákkal (is) küzdő piros-feketék nem találták a ritmust, nem tudták megfordítani a találkozót. Összességében megérdemelten nyert a Levice. 79-70.

Az Egis Körmend az Europe Cup-ban folytathatja.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.