Vereséggel nyitotta a BL-t az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2022-09-21 19:28:00
Így búcsúztak is a vasiak.

Patrioti Levice - Egis Körmend 79-70 

22-20, 17-20, 19-11, 21-19)
Bajnokok Ligája-selejtező, első kör
Malaga
Marques Paulo, Rutesic Zdravko, Straube Carsten

Patrioti Levice: Bojanovsky 14, Bachan 7/6, Knezevic 10/6, Lapornik 19/9, McCallum 6/3. Cserék: Freeman 18, Kovac 3, Kotasek 2,

Egis Körmend: Anderson 12/6, Mitchell 20, Ferencz 5/3, Cakarun 10, Moore 13/3. Cserék: Parrish 5, Durázi 3, Omenaka 2, Doktor -.

Fotó: fiba.com

Az Egis Körmend kezdte jobban a találkozót, 6-2-re is vezettek a piros-feketék. A magyar csapat előnye a negyed közepéig kitartott, 7-9 volt ekkor az eredményjelzőn. 12-11-es állásnál vezetett a Levice, majd 15-13 is volt a táblán. Kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Mindkét csapat támadójátékában sok hibával. A negyed végére fellazult a védekezés a csapatoknál, sorra potyogtak a kosarak. 22-20.

A második negyedet a szlovákok kezdték jobban, de meglépniük nem sikerült, a vasiak tapadtak a távolról jobban célzó ellenfelükre. 27-22, majd 29-24 a táblán. Brutális zsákolást követően, 31-24-es állásnál jött az első körmendi időkérés.  Durázi dobhatott büntetőt, de csak az egyik esett be. Freeman ihletett formában játszott, újabb kosarával növelte előnyét az ellenfél. A negyed közepén 33-29-es állásnál kért időt a Levice, Parrish volt eredményes. Mitchell pontjaival pedig egyenlíteni is sikerült, 33-33. A végjáték is az Egis Körmendé volt, minimális előnnyel fordultak a második félidőre. 39-40.

Dobópárbajjal kezdődött a második félidő. Felváltva szereztek kosarakat a csapatok, teljesen nyílt volt a mérkőzés. A negyed közepét “megnyomták” a szlovákok, Knezevic jó játékának köszönhetően 52-54-re léptek meg. Antonisz Konsztantinidesz időt kért. A játék képe azonban nem változott, tízre nyílt az olló. A körmendieknek nagyon nem ízlett a kemény védekezés, Cakarun pontjai nagyon kellettek. 58-51.

Freeman szerezte az utolsó negyed első pontjait, majd egy újabb zseniális zsákolással időkérésre kényszerítette a Körmendet. A folytatásban körmendi pontok és Levice időkérés következett. Ferencz duplájával zárkózott tovább a magyar ezüstérmes. Knezevic egy triplával köszönt be, majd egy duplát is hintett, időt kért a Körmend. 11 pont volt a hátrány, és szűk öt perc volt hátra a mérkőzésből. A faultproblémákkal (is) küzdő piros-feketék nem találták a ritmust, nem tudták megfordítani a találkozót. Összességében megérdemelten nyert a Levice. 79-70.

Az Egis Körmend az Europe Cup-ban folytathatja.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.