Hatalmas a sunnyogás a Haladás Sportkomplexumban: hét lakat alatt őrzik, hogy ki és mennyiért bérli a Rohonci út felüli kávézót

Farkas Bazsi 2022-09-15 18:39:00
Hiába kértük közérdekű adatigényléssel, egyelőre nem kaptuk meg a szerződést, miközben a kávézó mellett már kegytárgybolt is üzemel.

Július 20-án kelt Facebook-posztjában írt arról a Szombathelyi Haladás oldala, hogy: Megnyitott a Haladás Bolt a Rohonci úton! 

A fotón a csapat legendája Halmosi Zoltán mellett, Németh Milán a Haladás labdarúgója, Séllei Árpád a csapatot működtető cég ügyvezetője és Szántó Erzsébet, a HVSE klubmenedzsere tartja az átvágott nemzeti színű szalagot.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

A megnyitón Séllei Árpád azt mondta, egy igazi közösségi teret kívánnak létrehozni, ahol a sportolók és a szurkolók kedvükre tölthetik az időt. 

Fél évvel ezelőtt, amikor Szántó Erzsinek és Homlok Zsoltnak mondtuk el, hogy üzemeltessünk saját shopot és legyen egy pub, nyitott fülekre találtunk és nem kis munka után sikerült a mai napon a megnyitót megszervezni. Homlok Zsolt a biztosíték arra, hogy a Haladás jövője rendbe lesz. Itt is nagyon sokat segített - mondta akkor Séllei.

Vagyis Séllei elmondása szerint a kávézót ők, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. üzemelteti. Ezt látszik alátámasztani a bolt kirakatán is reklámozott halibolt.hu. A weblapot megnyitva elsőre szintén a focicsapatot működtető cég neve jön szembe a látogatóval.

Ez eddig nem is lenne különösen érdekes, hiszen a cégkivonatban szerepel is a területhez szükséges tevékenységi kör. A Haladás foci csapatát működtető cég kibérelte a stadion melletti kávézót, hogy szurkolói pubot üzemeltessen.

A kérdés az, hogy milyen feltételekkel tette ezt meg a Kft.?

A Sportkomplexum oldalára 2021. novemberében került fel a pályázati felhívás, amelyben erre az egységre bérlőt keresnek. A pályázati kiírásban akkor az állt, hogy 126 ezer+ÁFA/hó-ról indul a licit. 

Arról már nem töltöttek fel dokumentumot, hogy a pályáztatás eredményes volt-e vagy sem, és amennyiben eredményes volt, ki és mekkora havidíjért nyerte el az üzemeltetést.

Közérdekű adatigénylést küldtünk el a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cégnek, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek. Mivel azonban a létesítményhez két büfé is tartozik, így az adatigénylésben azt is megjelöltük, hogy minket a Rohonci út felőli jegypénztárak melletti kávézó bérleti szerződése érdekel. Ráadásul minden egyéb olyan paramétert beleírtunk a helyiség azonosítására, amit maga a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. adott meg a pályázati anyagban.

A határidő leteltével meg is kaptuk a választ, hogy a sportkomplexumban jelenleg nem üzemel a büfé, így hatályos bérleti szerződést nem tudnak megküldeni, de az előző bérlőkkel kötött szerződéseket megkaptuk.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

Ismét levelet írtunk amelyben megint pontosítottuk, hogy minket nem az épületben található büfé érdekel, hanem a Rohonci út felőli kávézó. A Sportkomplexum válaszában lezártnak tekintette az adatszolgáltatást.

Hogy megkaphassuk végre a szerződést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk, amely már korábban is segített hasonló ügyek tisztásában.

De mégis mit titkolhat a Sportkomplexum?

Hogy tisztán lássunk gyorsan le kell szögeznünk pár dolgot, illetve tisztázni kell a cégeket. Az ügyet ugyanis kicsit bonyolítja, hogy bár minden szereplő nevében benne van a Haladás, jogilag semmi közük nincsen egymáshoz.

Sportkomplexum  - Üzemeltetője a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., ügyvezetője Gál Sándor, tulajdonosa a magyar állam.

Haladás focicsapat - Üzemeltetője a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., ügyvezetője Séllei Árpád, többségi tulajdonosa Homlok Zsolt.

Haladás VSE - Haladás Vasutas Sportegyesület, egyesületi elnök Homlok Zsolt.

Bár a bérleti szerződést nem kaptuk meg, arra a következtetésre jutottunk, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. bérelte ki a Sportkomplexumtól a kávézót. Vannak azonban olyan információink, hogy míg az ajándéktárgy boltot a focicsapatot is üzemeltető cég működteti, addig a helyiség kávézó részét tovább adta a cég. 

Ha azonban a bérleti szerződés ezt nem teszi lehetővé, akkor kezdjük már érteni, hogy miért titkolja annyira a Sportkomplexum az általunk kért dokumentumot. 

Bármi is legyen a háttérben nem tisztességes, hogy egy közpénzből épített és közpénzen fenntartott létesítmény vezetősége akadályozza a transzparenciát.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.