Hatalmas a sunnyogás a Haladás Sportkomplexumban: hét lakat alatt őrzik, hogy ki és mennyiért bérli a Rohonci út felüli kávézót

Farkas Bazsi 2022-09-15 18:39:00
Hiába kértük közérdekű adatigényléssel, egyelőre nem kaptuk meg a szerződést, miközben a kávézó mellett már kegytárgybolt is üzemel.

Július 20-án kelt Facebook-posztjában írt arról a Szombathelyi Haladás oldala, hogy: Megnyitott a Haladás Bolt a Rohonci úton! 

A fotón a csapat legendája Halmosi Zoltán mellett, Németh Milán a Haladás labdarúgója, Séllei Árpád a csapatot működtető cég ügyvezetője és Szántó Erzsébet, a HVSE klubmenedzsere tartja az átvágott nemzeti színű szalagot.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

A megnyitón Séllei Árpád azt mondta, egy igazi közösségi teret kívánnak létrehozni, ahol a sportolók és a szurkolók kedvükre tölthetik az időt. 

Fél évvel ezelőtt, amikor Szántó Erzsinek és Homlok Zsoltnak mondtuk el, hogy üzemeltessünk saját shopot és legyen egy pub, nyitott fülekre találtunk és nem kis munka után sikerült a mai napon a megnyitót megszervezni. Homlok Zsolt a biztosíték arra, hogy a Haladás jövője rendbe lesz. Itt is nagyon sokat segített - mondta akkor Séllei.

Vagyis Séllei elmondása szerint a kávézót ők, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. üzemelteti. Ezt látszik alátámasztani a bolt kirakatán is reklámozott halibolt.hu. A weblapot megnyitva elsőre szintén a focicsapatot működtető cég neve jön szembe a látogatóval.

Ez eddig nem is lenne különösen érdekes, hiszen a cégkivonatban szerepel is a területhez szükséges tevékenységi kör. A Haladás foci csapatát működtető cég kibérelte a stadion melletti kávézót, hogy szurkolói pubot üzemeltessen.

A kérdés az, hogy milyen feltételekkel tette ezt meg a Kft.?

A Sportkomplexum oldalára 2021. novemberében került fel a pályázati felhívás, amelyben erre az egységre bérlőt keresnek. A pályázati kiírásban akkor az állt, hogy 126 ezer+ÁFA/hó-ról indul a licit. 

Arról már nem töltöttek fel dokumentumot, hogy a pályáztatás eredményes volt-e vagy sem, és amennyiben eredményes volt, ki és mekkora havidíjért nyerte el az üzemeltetést.

Közérdekű adatigénylést küldtünk el a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cégnek, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek. Mivel azonban a létesítményhez két büfé is tartozik, így az adatigénylésben azt is megjelöltük, hogy minket a Rohonci út felőli jegypénztárak melletti kávézó bérleti szerződése érdekel. Ráadásul minden egyéb olyan paramétert beleírtunk a helyiség azonosítására, amit maga a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. adott meg a pályázati anyagban.

A határidő leteltével meg is kaptuk a választ, hogy a sportkomplexumban jelenleg nem üzemel a büfé, így hatályos bérleti szerződést nem tudnak megküldeni, de az előző bérlőkkel kötött szerződéseket megkaptuk.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

Ismét levelet írtunk amelyben megint pontosítottuk, hogy minket nem az épületben található büfé érdekel, hanem a Rohonci út felőli kávézó. A Sportkomplexum válaszában lezártnak tekintette az adatszolgáltatást.

Hogy megkaphassuk végre a szerződést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk, amely már korábban is segített hasonló ügyek tisztásában.

De mégis mit titkolhat a Sportkomplexum?

Hogy tisztán lássunk gyorsan le kell szögeznünk pár dolgot, illetve tisztázni kell a cégeket. Az ügyet ugyanis kicsit bonyolítja, hogy bár minden szereplő nevében benne van a Haladás, jogilag semmi közük nincsen egymáshoz.

Sportkomplexum  - Üzemeltetője a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., ügyvezetője Gál Sándor, tulajdonosa a magyar állam.

Haladás focicsapat - Üzemeltetője a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., ügyvezetője Séllei Árpád, többségi tulajdonosa Homlok Zsolt.

Haladás VSE - Haladás Vasutas Sportegyesület, egyesületi elnök Homlok Zsolt.

Bár a bérleti szerződést nem kaptuk meg, arra a következtetésre jutottunk, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. bérelte ki a Sportkomplexumtól a kávézót. Vannak azonban olyan információink, hogy míg az ajándéktárgy boltot a focicsapatot is üzemeltető cég működteti, addig a helyiség kávézó részét tovább adta a cég. 

Ha azonban a bérleti szerződés ezt nem teszi lehetővé, akkor kezdjük már érteni, hogy miért titkolja annyira a Sportkomplexum az általunk kért dokumentumot. 

Bármi is legyen a háttérben nem tisztességes, hogy egy közpénzből épített és közpénzen fenntartott létesítmény vezetősége akadályozza a transzparenciát.

Szólj hozzá!

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.

Harmadára esett vissza a szombathelyi színház látogatottsága

A koronavírus után nehezen talál magára a theátrum.

Szerdán a szökőkútnál tiltakoznak a köznevelésért Győrben

Október 5. a pedagógusok világnapja: a budapesti hídfoglalással egyidőben Győrben is hídfoglalás lesz: a szökőkútnál.