Éjen Szombathely: Hende Csaba Szombathely 330 milliárdos fejlesztése helyett a Vodafone megvásárlását választotta

Fehér Buda 2022-08-25 14:30:06
A frakció szerint Hende Csabának nem sikerült elérnie, hogy a magyar állam éljen a régi városi strand területének elővásárlási jogával.

Nemrég érkezett hozzánk az Éljen Szombathely! frakció közleménye, amelyben arról írnak, hogy szerintük Hende Csabának nem sikerült elérnie, hogy a magyar állam éljen a régi városi strand területének elővásárlási jogával. A teljes közleményt a továbbiakban közöljük:

Hende Csaba Szombathely 330 milliárdos fejlesztése helyett a Vodafone megvásárlását választotta

Egy kis múltidézés: miután Hende Csabának nem sikerült elérnie, hogy a magyar állam éljen a régi városi strand területének elővásárlási jogával, 2022. március 10-i levelében arról tájékoztatta Nemény András polgármestert, hogy: „Magyarország Kormánya átvállal minden, a parkoló létesítésével kapcsolatban felmerülő költséget: kötelezettséget vállal a telek eredeti áron történő visszavásárlásának teljes összegére, a vállalkozó ma még nem ismert költségeinek megtérítésére, a parkoló tervezésére és kivitelezésére is."

Ez így rendben is volt: Nemény András 2022. május 16-án meg is kötötte az adásvételi szerződést a terület visszavásárlására, melynek fedezetét a Hende Csaba által megígért kormányzati támogatás biztosítja. Szombathely polgármestere akkor kijelentette, hogy nem szükséges, hogy a pénz a város számláján legyen, elég, ha a támogatásról kormánydöntés születik, a város az alapján előfinanszírozza majd a vételárat.

Hende Csaba azóta aztán többször állította, hogy eljárt a kormánynál a parkolóépítés forrása ügyében. Ha ez igaz, akkor mégis hol lelhető fel a támogatói döntés? Mert ezen döntés alapján a város saját maga azonnal ki is fizetné a vételárat, így a kormányzati támogatás a már a város tulajdonában álló terület megfejlesztésére, azaz parkolók építésére lenne fordítható. Ezért is értelmezhetetlen Hende Csaba mantrája, hogy vegyük vissza a területet és az kerüljön köztulajdonba, - hiszen az adásvételi szerződés megkötésével azt már visszavásároltuk. Tehát a városvezetés (Hende Csabával ellentétben) mindent megtett a parkolók építésért, - betartva az általa is kért és elvárt, számunkra is egyértelmű törvényességi szabályokat.

A szomorú valóság, hogy az elmúlt fél évben semmilyen kormányzati döntést nem tudott Hende kilobbizni, pedig még egy hónapja is azzal kérkedett, hogy az általa és Gulyás Gergely miniszter úr által megígért összeg biztosítása folyamatban van...

Mellébeszélésben viszont annál hatékonyabb volt Hende, hiszen többször azt is állította, hogy: „a parkolóépítés önkormányzati feladat, amit a kormány más településeken nem szokott támogatni." Furcsa módon a közelmúltban kizárólag hazai forrásból, kormányzati támogatásból Komló városa út-, járda- és parkoló́építésre, felújításra 140 millió forint támogatást kapott, Szolnok 2700 millió forintot, Esztergom útfelújításra és parkolóépítésre 150 millió forintot, Hajmáskér pedig lakótelepen történő aszfaltozott parkoló építésére 50 millió forintot. Vajon Hende Csaba ennyire tudatlan, vagy félre akarja vezetni a szombathelyieket és egyszerűen csak hazudik?

De nem mehetünk el amellett sem, hogy Hende azt is mondta, hogy: „amíg a terület magántulajdon, addig közberuházási pénz nem adható rá. Ennek a megoldásán is dolgozom." Mivel nem született kormányzati döntés a támogatásról, az látszik, hogy ezt sem tudta megoldani, - hiába dolgozott rajta (állítólag).

Ezzel párhuzamosan ő maga ígérte meg személyesen a kampányban a zanatiaknak, hogy négy út felújítására is szerez kormányzati támogatást. Abban az esetben nem zavarta Hendét, hogy az érintett zanati utak szintén magántulajdonban vannak.

A kormány nem köztulajdonnal kapcsolatos ügyleteit pedig napokig lehetne sorolni. De arról országgyűlési képviselőként Hende Csabának is illene tudnia, hogy a Schrammel-hagyatéknak helyet adó épületet is magántulajdonból vette köztulajdonba az állam, a magántulajdonú Styl Fashion Kft.-nek 1,5 milliárd forint támogatást adott, megvette a magántulajdonban lévő Budapest Bankot, vagy a héten éppen az angol magántulajdonban lévő Vodafone kisebbségi üzletrészét. Utóbbi ügylet kapcsán kijelenthető, hogy a Hende által megígért 330 milliárd forint szombathelyi fejlesztési forrást inkább a Vodafone megvásárlására fordították.

Ennyit a be nem tartott ígéretekről mára. Felszólítjuk Hende Csabát, hogy a hazudozás és mellébeszélés helyett intézze el végre, amit fél éve megígért! Augusztus 25-e van, erre még van egy hete. Szombathelyért, a szombathelyiekért.

Éljen Szombathely! Frakció

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.