Dézsi: Már nem takarékoskodásról van szó, hanem vészhelyzeti forgatókönyvről

Pintér Bence 2022-08-17 19:00:00
A költségvetéssel kapcsolatban a Belügyminisztériummal, és a Kormányhivatallal is konzultál a városvezetés. A polgármester szerint a tőzsdespekulánsok miatt van nehéz helyzetben a város.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester, ahol több téma is szóba került, többek között a város anyagi helyzete is. Ezeket az interjúkat ugye nem lehet visszahallgatni utólag, mivel a GyőrPlusz nem teheti fel a honlapjára az anyagot. (Nekünk megvan a felvétel, ha valaki igényelné.)

A város pénzügyeivel kapcsolatban Dézsi polgármester elmondta: már nem takarékoskodásról van szó, hanem vészhelyzeti forgatókönyvről,

ahhoz hasonlította a helyzetet, amikor fiatalkorában a zsebében turkált, hogy hol maradt egy kis pénz. Ugyanez van most nagyban – mondta a polgármester, aki ezután kifejtette, miken gondolkoznak, például azon, hogy milyen intézményeket lehet bezárni. Kifejtette: Győrben az elmúlt húsz évben az volt a kérdés, hogy mire költsük a plusz pénzt, most viszont nem ez a kérdés, hanem hogy miből fizessük ki a villany- és gázszámlákat.

Az Olimpiai Sportpark kapcsán kifejtette: iszonyatosan nagy költséggel jár, amit az ott sportolóktól nem lehet beszedni. A bezárással 100 milliót lehetne spórolni, de akkor nem lenne hol sportolni.

A polgármester az elszálló rezsiárak miatt az általa Soros Györgyhöz hasonlított „tőzsdespekulánsokat” tette felelőssé,

viszont Vlagyimir Putyint és Oroszországot nem említette. Pedig ők épp nemrég jelentették be, hogy még drágábban fogják adni a gázt, mert megtehetik.

Dézsi Csaba András kifejtette, hogy egy hónappal ezelőtt konzultációt kért az ügyben az önkormányzatokat felügyelő Belügyminisztériumtól. A számok azonban nem mutatnak vidám dolgokat a polgármester szerint, nincsenek jó előérzetei ezzel kapcsolatban.

Az Ugytudjuk.hu két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a polgármester nem csak a belügyminisztert, de a megyei Kormányhivatalt is megkereste, náluk arról érdeklődött, hogy mi történik pontosan, mi a teendő akkor ha egy önkormányzat csődbe megy.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.