Hatalmas lehetőség lenne a magyar cégeknek, ha részt tudnának venni Ukrajna helyreállításában, csak hát a politika közbeszól

Nagy Donát 2022-07-07 08:18:29
A napokban tartották meg az Ukrajna Helyreállítási Konferenciát, ahol a Kelet-európai országot eddig is segítő nemzetek felosztották, ki miben tud majd segíteni. Magyarország "természetesen" távol maradt.

Kétnapos találkozót tartottak a Nyugat országai a svájci Lugano városában Ukrajna Helyreállítási Konferencia (URC 2022) címmel, 2022. július 4-5-én. Az esemény fontosságára a Csehszlovák Kém nevű, az ukrán-orosz háborút napról-napra követő blog hívta fel a figyelmet.

Az URC2022 során ugyanis bejelentették egy Ukrajna Felújítási Platform létrehozását.

Ebben azok az országok szerepelnek, akik eddig is segítették Ukrajna katonai ellenállását. 

Felújítás ajánlat - ukrán régió/meghívott ország: Rivne régió - Írország; Chernihiv régió - Németország; Sumy régió - Kanada; Harkiv régió - Törökország, USA; Luhanszk régió - Csehország, Finnország, Svédország; Donyeck régió - Lengyelország, Olaszország; Zaporizzsja régió - Ausztria; Herszon régió - Hollandia, Svédország; Odessza régió - Svájc; Odessza város - Franciaország

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

Az egyes felújítási ajánlatokat a térképre elhelyezve jól látszik, hogy melyik ország vállalkozói és cégei melyik ukrán régió újjáépítésében vehet majd részt. A másik téképen pedig azt az ukrán kormány által összeállított digitális térkép látható, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat.

Ez alapján tudható, hogy a közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik

– írja a blog a mellékelt ábrák magyarázataként.

Az ukrán kormány által összeállított digitális térkép, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat. A közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik.

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

A bejegyzés szerint az URC2022 párbeszéd alkalmából Ukrajna újra az agresszor elleni szankciós politika folytatására szólította fel a Nyugatot. Az ukránok arra is számítanak a Nyugat részéről, hogy a szükséges Oroszországgal szembeni üzletpolitika megváltoztatása mellett azok megkezdik Oroszország vagyontárgyainak elkobzását és behajtását Ukrajna helyreállítása érdekében.

Magyarország ugyanakkor nem vett részt a konferencián annak ellenére sem, hogy egy szomszédos országban nyílik hamarosan rengeteg lehetőség a beruházásokhoz.

Mekkora siker és lehetőség lenne most a magyar cégek számára, ha az ország politikai elitje felnőtt, érett és racionális háborús politikát folytatott volna, szövetségben nyugati barátaival, amely politikának most lehetne learatni első gyümölcseit. Nemcsak Ukrajnával tettük volna rendbe a szomszédi kapcsolatainkat, de kölcsönös előnyökkel járó gazdasági együttműködéseket is el lehetne indítani

– zárja a posztot a blog szerzője.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.