Hatalmas lehetőség lenne a magyar cégeknek, ha részt tudnának venni Ukrajna helyreállításában, csak hát a politika közbeszól

Nagy Donát 2022-07-07 08:18:29
A napokban tartották meg az Ukrajna Helyreállítási Konferenciát, ahol a Kelet-európai országot eddig is segítő nemzetek felosztották, ki miben tud majd segíteni. Magyarország "természetesen" távol maradt.

Kétnapos találkozót tartottak a Nyugat országai a svájci Lugano városában Ukrajna Helyreállítási Konferencia (URC 2022) címmel, 2022. július 4-5-én. Az esemény fontosságára a Csehszlovák Kém nevű, az ukrán-orosz háborút napról-napra követő blog hívta fel a figyelmet.

Az URC2022 során ugyanis bejelentették egy Ukrajna Felújítási Platform létrehozását.

Ebben azok az országok szerepelnek, akik eddig is segítették Ukrajna katonai ellenállását. 

Felújítás ajánlat - ukrán régió/meghívott ország: Rivne régió - Írország; Chernihiv régió - Németország; Sumy régió - Kanada; Harkiv régió - Törökország, USA; Luhanszk régió - Csehország, Finnország, Svédország; Donyeck régió - Lengyelország, Olaszország; Zaporizzsja régió - Ausztria; Herszon régió - Hollandia, Svédország; Odessza régió - Svájc; Odessza város - Franciaország

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

Az egyes felújítási ajánlatokat a térképre elhelyezve jól látszik, hogy melyik ország vállalkozói és cégei melyik ukrán régió újjáépítésében vehet majd részt. A másik téképen pedig azt az ukrán kormány által összeállított digitális térkép látható, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat.

Ez alapján tudható, hogy a közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik

– írja a blog a mellékelt ábrák magyarázataként.

Az ukrán kormány által összeállított digitális térkép, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat. A közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik.

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

A bejegyzés szerint az URC2022 párbeszéd alkalmából Ukrajna újra az agresszor elleni szankciós politika folytatására szólította fel a Nyugatot. Az ukránok arra is számítanak a Nyugat részéről, hogy a szükséges Oroszországgal szembeni üzletpolitika megváltoztatása mellett azok megkezdik Oroszország vagyontárgyainak elkobzását és behajtását Ukrajna helyreállítása érdekében.

Magyarország ugyanakkor nem vett részt a konferencián annak ellenére sem, hogy egy szomszédos országban nyílik hamarosan rengeteg lehetőség a beruházásokhoz.

Mekkora siker és lehetőség lenne most a magyar cégek számára, ha az ország politikai elitje felnőtt, érett és racionális háborús politikát folytatott volna, szövetségben nyugati barátaival, amely politikának most lehetne learatni első gyümölcseit. Nemcsak Ukrajnával tettük volna rendbe a szomszédi kapcsolatainkat, de kölcsönös előnyökkel járó gazdasági együttműködéseket is el lehetne indítani

– zárja a posztot a blog szerzője.

Szólj hozzá!

Talált bankkártyával élt vissza ez a férfi Győrben

Aki felismeri jelentkezzen a rendőrségen.

Bécs spórol a díszkivilágítással

Önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti.

Ismét barokk esküvő Győrben!

A szombati ceremónián egy győri és écsi fiatal fogad egymásnak örök hűséget.

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.