Szombathely belvárosi képviselője kitiltatná a dolgozói buszjáratokat a megállókból

Nagy Donát 2022-06-21 17:52:03
Takátsné Tenki Mária szerint a Thököly Imre utca lakóit zavarja a buszforgalom, így néhány időszakban a helyijáratos járműveket is elterelné, mondjuk a Petőfi Sándor utcába.

A Thököly Imre utcai buszközlekedésről már korábban is írtunk, ugyanis a belváros önkormányzati képviselője szerint a buszmegállókban túl sokat várakoznak az autóbuszok, a hangjuk pedig zavarja a környék lakóit.

A városházán hétfőn tartott Gazdasági és Jogi Bizottság ülésén ismét előjött a téma. Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP), az érintett önkormányzati képviselő azt mondta, nem érti, miért kellett a járatokat sűríteni, ugyanis a buszok zavarják az ott lakókat.

A Blaguss üzemeltetésével kapcsolatban szeretném a helyijáratok sűrítését kifogásolni a Thököly utcában. Álláspontja a lakóknak, hogy több járat jár most, mint a Volán idejében, és szeretnék, ha ez visszaállna, és próbáljon a Blaguss olyan megoldást találni, hogy a 6 óra előtt és a 8 óra utáni, 9 óra utáni esti forgalmát terelje a Petőfi Sándor utcára.

A képviselő szerint ez a Thököly Imre utcában lakók jogos igénye, igaz, a Petőfi Sándor utcában élőkről nem esett szó.

De Takátsné Tenki Mária nem csak a helyijáratos buszokat szeretné minél kisebb számban a város központjában látni, a gyárba igyekvő dolgozókat szállító, szerződéses buszjáratokat ki is tiltaná a megállókból.

Miért és hogyan használhatják a szolgáltatók kifejezetten dolgozók szállítása végett a megállókat?

– tette fel a kérdést a bizottság ülésén. Indoklása szerint a megállók ugyanis közterületek, így kizárólagosan a tömegközlekedést szolgáltató Blagusszal van szerződéses viszonyban az önkormányzat, emiatt szerinte csak ezek állhatnának itt meg.

Ezek a megállók [a Thököly Imre utcai megállók - a szerk.] nem buszpályaudvarok, nem buszparkolók, ezeket nem használhatnák. A Thököly utcai lakók kifogásolják, hogy az önkormányzat miért nem lép fel ezekkel szemben, hiszen ezek is a forgalmat generálják

– mondta Takátsné Tenki Mária, aki egyébként 2006-tól képviselő a körzetben. Megoldásként annyi hangzott el a bizottsági ülésen, hogy az önkormányzat próbáljon meg más területet kijelölni, ami nem zavarja a lakókat. Hogy a képviselő milyen területre gondol, ahol a gyárakba igyekvő munkavállalók várakozni és buszra felszállni tudnának, de nincs a közelben ott lakó, a felszólalásából nem derült ki.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.